, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κίνα: «Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια αδικία»

«Οι προσπάθειες για την ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στα Ηνωμένα Έθνη είναι μια κίνηση για την αποκατάσταση μιας παρατεταμένης αδικίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

Ο υπουργός Εξωτερικών στην Κίνα, Ουάνγκ Γι δήλωσε πως οι προσπάθειες να γίνει δεκτή η Παλαιστίνη στον ΟΗΕ είναι μια κίνηση για να διορθωθεί μια παρατεταμένη αδικία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

“Μια γρήγορη εισδοχή της Παλαιστίνης στα ΟΗΕ είναι μια κίνηση για να διορθωθεί μια παρατεταμένη ιστορική αδικία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ στην Κίνα, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Παπούας Νέας Γουινέας.

Οι ΗΠΑ εμπόδισαν ουσιαστικά τον ΟΗΕ την Πέμπτη (18/04/2024) να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, προβάλλοντας βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε οι Παλαιστίνιοι να μην αποκτήσουν την ιδιότητα του πλήρους μέλους του διεθνούς οργανισμού.

Πηγή: NewsIt

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.