ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κωνσταντινούπολη: Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών σε πολίτες που διαδηλώνουν υπέρ του Ιμάμογλου

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
20/03/2025
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
Κωνσταντινούπολη: Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών σε πολίτες που διαδηλώνουν υπέρ του Ιμάμογλου

(AP Photo/Khalil Hamra)

Related Post

Βρετανία: Σαρώνει» ο Φάρατζ και το παραδοσιακό δίπολο καταρρέει

Η Τεχεράνη απάντησε στο Ισλαμαμπάντ που θα… απαντήσει στην Ουάσιγκτον για την ειρήνη στον Περσικό

Απόλυτο ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου: Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει κρίση στη σχέση των δύο ηγετών

Θρίλερ με τον χανταϊό στην Ιταλία: Σε καραντίνα γυναίκα μετά από επαφή με επιβάτιδα που πέθανε

Η τουρκική αστυνομία έκανε απόψε χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων προς την κατεύθυνση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από κάλεσμα του κόμματος CHP του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη χθες του Ιμάμογλου, δημάρχου που εξελέγη με το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.

Saraçhane yine umut dolu. https://t.co/h9XRsnQYof

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 20, 2025

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP, οι αστυνομικοί ήθελαν να εμποδίσουν μία ομάδα νεαρών διαδηλωτών που επιχειρούσε να κατευθυνθεί προς την πλατεία Ταξίμ, έναν εμβληματικό χώρο διαμαρτυρίας, που έχει πλήρως αποκλειστεί με μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Από ένα λεωφορείο, στο οποίο είχε ανέβει, ο πρόεδρος του CHP Οζγκιούρ Εζέλ, που απηύθυνε κάλεσμα για τη συγκέντρωση, είπε προς την αστυνομία:

«Δεν θέλω να βλέπω πλαστικές σφαίρες εδώ. Εάν όχι, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης θα καταστεί υπεύθυνη για ό,τι συμβεί», προειδοποίησε.

«Ποιοι είστε εσείς που θα ψεκάσετε με δακρυγόνα την ελπίδα της Τουρκίας;» συνέχισε ο ίδιος, συνοδευόμενος από τις φωνές του συγκεντρωμένου πλήθους που ζητούσε επιτακτικά την παραίτηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο δήμαρχος δεν είναι ούτε διεφθαρμένος, ούτε κλέφτης, ούτε τρομοκράτης», συνέχισε και, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόσθεσε: «Ε, Ερντογάν, να φοβάσαι. Οι δρόμοι είναι δικοί μας, οι πλατείες είναι δικές μας!», καλώντας το πλήθος «να μην εγκαταλείψει τον αγώνα μέχρι να απελευθερωθούν ο Ιμάμογλου και οι άλλοι δήμαρχοι».

Το CHP έχει καλέσει και αύριο Παρασκευή για μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Εκτός από τον Ιμάμογλου, κρατούνται πέντε δήμαρχοι εκλεγμένοι με το CHP και δέκα του φιλοκουρδικού κόμματος DEM, του άλλου μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο.

«Αυτοί που σιωπούν απέναντι στην αδικία γίνονται συνένοχοι στην καταστολή», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς (CHP), διαβεβαιώνοντας: «Δεν είμαστε μια χούφτα άνθρωποι, είμαστε εκατομμύρια».

Την ίδια ώρα, μια «συναυλία» με κατσαρόλες και κλάξον αντηχούσε σε πολλές συνοικίες της πόλης.

Το απόγευμα, εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα πανεπιστήμιά τους για να καταγγείλουν τη σύλληψη του δημάρχου αλλά και την ακύρωση του πτυχίου του από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. «Ο Ιμάμογλου στοχοποιήθηκε επειδή ήταν ο καλύτερος υποψήφιος για την προεδρία», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπασάκ Τζοχτζέ, 24 ετών, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Γαλατάσαραϊ. «Οι νέοι όπως εγώ δεν θα σιωπήσουμε», είπε από την πλευρά του ο 19χρονος Γιαβούζ, φοιτητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της πόλης.

Η πρόσβαση σε πολλούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και σε πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων παραμένει περιορισμένη στην Κωνσταντινούπολη, για δεύτερη ημέρα. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 37 άτομα επειδή είχαν αναρτήσει «προβοκατόρικα μηνύματα» στο διαδίκτυο.

Εκτός του Ιμάμογλου, άλλοι 80 άνθρωποι συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης και άλλοι 20 αναζητούνται. Μεταξύ αυτών, έξι κατηγορούνται επίσης για «υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης», δηλαδή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: Κωνσταντινούπολη
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Βρετανία: Σαρώνει» ο Φάρατζ και το παραδοσιακό δίπολο καταρρέει
Διεθνή

Βρετανία: Σαρώνει» ο Φάρατζ και το παραδοσιακό δίπολο καταρρέει

Οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις στη Βρετανία επιβεβαίωσαν αυτό που εδώ και μήνες διαφαινόταν στο πολιτικό παρασκήνιο: το παραδοσιακό δικομματικό μοντέλο...

Αναρτήθηκε από Στέλλα Λίταινα
10/05/2026
Η Τεχεράνη απάντησε στο Ισλαμαμπάντ που θα… απαντήσει στην Ουάσιγκτον για την ειρήνη στον Περσικό
Διεθνή

Η Τεχεράνη απάντησε στο Ισλαμαμπάντ που θα… απαντήσει στην Ουάσιγκτον για την ειρήνη στον Περσικό

Νέες διπλωματικές κινήσεις καταγράφονται στο παρασκήνιο της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Τεχεράνη να φέρεται...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
10/05/2026
Next Post

Διπλωματικές πηγές: Ανανέωση του προγράμματος βίζα-εξπρές σε ελληνικά νησιά για Τούρκους

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa