20:50, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Κοπεγχάγη: Μεγάλος ο αριθμός των νεκρών – Δεν αποκλείεται τρομοκρατική ενέργεια (Video)

Μεγάλος είναι ο αριθμό των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα, σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Field’s της Κοπεγχάγης, της πρωτεύουσας της Δανίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 17.30 (18.30 ώρα Ελλάδας), όταν τουλάχιστον ένας άντρας άνοιξε πυρ μέσα στο εμπορικό κέντρο, στο οποίο βρισκόταν μεγάλος αριθμός ατόμων.

Την ύπαρξη νεκρών επιβεβαίωσε το βράδυ ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, χωρίς ωστόσο να δώσει μέχρι στιγμής συγκεκριμένα νούμερα όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων. Νωρίτερα η αστυνομία έκανε λόγο απλά για «πολλά θύματα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται επακριβώς αν πρόκειται για νεκρούς ή μόνο για τραυματίες.

Οι άντρες των διωκτικών αρχών που έσπευσαν στο σημείο λίγο μετά την επίθεσης, συνέλαβαν έναν 22χρονο άντρα, δανέζικης υπηκοότητας, ως ύποπτο για τους πυροβολισμούς. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράση, η αστυνομία της Κοπεγχάγης ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ασαφές μένει επίσης το αν ο δράστης της επίθεσης έδρασε μόνος του ή αν είχε και συνεργούς.

ΚΔΓ