, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Marilyn Manson: Καταδίκη επειδή φύσηξε τη μύτη του πάνω σε μία καμεραγούμαν

Ο Μέριλιν Μάνσον (Marilyn Manson) καταδικάστηκε από δικαστήριο στο New Hampshire επειδή… φύσηξε τη μύτη του πάνω σε μια camerawoman κατά τη διάρκεια συναυλίας του το 2019.

Ο δικαστής χαρακτήρισε το συμβάν «εξοργιστικό» και πλέον ο Marylin Manson καλείται να κάνει 20 ώρες κοινωφελούς εργασίας και να πληρώσει περίπου 1.400 δολάρια για το πλημμέλημα του 2019.

Ο Marylin Manson, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Brian Warner, έπρεπε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο τη Δευτέρα όπου ο δικαστής είπε ότι θα του επιτραπεί να ολοκληρώσει την κοινωφελή υπηρεσία στην Καλιφόρνια.

Ο τραγουδιστής είχε αρχικά δηλώσει αθώος στις κατηγορίες για επίθεση, αλλά αργότερα άλλαξε την απολογία του. Δεν αμφισβήτησε την κατηγορία, αλλά δεν δήλωσε υποχρεωμένος να παραδεχτεί την ενοχή του.

Σύμφωνα με μια αναφορά της αστυνομίας, ο 54χρονος Marylin Manson φύσηξε τη μύτη του πάνω στη γυναίκα στις 19 Αυγούστου 2019 καθώς κινηματογραφούσε την συναυλία του στο Pavilion της Bank of New Hampshire στο Gilford. Ο αστυνομικός, ο οποίος εξέτασε το υλικό από το συμβάν, είπε ότι ο Manson εθεάθη να βάζει το πρόσωπό του κοντά στην κάμερα που κρατούσε η Susan Fountain και φύσηξε τη μύτη του πάνω της.

Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε, γονάτισε από πάνω της και έβαλε το χέρι του πάνω από το ένα ρουθούνι του προτού εκτοξεύσει μια «σημαντική ποσότητα βλέννας» πάνω της. Η έκθεση της αστυνομίας ανέφερε πως η κάμερα δείχνει τον Marylin Manson «να δείχνει την γυναίκα και να γελάει καθώς απομακρύνεται».

Σε μια δήλωση που ακούστηκε στο δικαστήριο, η Susan Fountain είπε ότι «ποτέ δεν με έχουν ταπεινώσει ή δεν μου έχουν συμπεριφερθεί όπως ο κατηγορούμενος. Το να με φτύσει και να φυσήξει τη μύτη του ήταν ό,τι πιο αηδιαστικό έχει κάνει ποτέ ένας άνθρωπος».

Ως μέρος της ποινής του, ο Marylin Manson πρέπει επίσης να ειδοποιεί την αστυνομία για τυχόν συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί στο Νιου Χάμσαϊρ για τα επόμενα δύο χρόνια και να παράσχει αποδείξεις ότι ολοκλήρωσε την κοινωνική υπηρεσία το αργότερο έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Manson, ο οποίος φορούσε μαύρο κοστούμι στο δικαστήριο, μίλησε στον δικαστή δύο φορές. Κατέθεσε το όνομά του και απάντησε θετικά όταν ρωτήθηκε αν κατάλαβε την κατηγορία.

Τα τελευταία χρόνια ο Marylin Manson έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και προσπάθησε να μηνύσει ένα φερόμενο θύμα, ισχυριζόμενος ότι έβλαψε την καριέρα του.