, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο

Ο στρατός της Νότιας Κορέας κάνει λόγο για ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο (SLBM), μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, μερικά 24ωρα προτού επισκεφθεί τη Σεούλ η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Ο νοτιοκορεατικός στρατός εντόπισε προετοιμασίες αυτή την εβδομάδα στη Σίνπο, στην επαρχία Νότια Χαμγκιόνγκ, ανέφερε το Γιονάπ επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις την οποία δεν κατονόμασε. Η δήλωση συνάδει με την εκτίμηση αμερικανικού κέντρου μελετών που επικαλέστηκε δορυφορικές εικόνες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο νέος συντηρητικός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ είναι ενήμερος για τις ενδείξεις και τις κινήσεις που υποδεικνύουν πιθανές προκλήσεις από πλευράς της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής δοκιμής SLBM, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του σήμερα.

Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Χάρις, η οποία θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα περιοδεία σε κράτη που αποτελούν συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία, προγραμματίζεται να επισκεφθεί τη Σεούλ την Πέμπτη για συνομιλίες με τον κ. Γιουν.