Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε αίτημα του Κρεμλίνου να κάνει ρωσικό τεστ COVID-19 όταν έφτασε να δει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αυτή την εβδομάδα, για να αποτρέψει τη Ρωσία να αποκτήσει το DNA του Μακρόν.
Ως αποτέλεσμα, ο επισκέπτης Γάλλος αρχηγός κράτους κρατήθηκε σε απόσταση από τον Ρώσο ηγέτη κατά τη διάρκεια μακρών συνομιλιών για την κρίση στην Ουκρανία στη Μόσχα.
Φωτογραφήθηκαν σε αντίθετα άκρα ενός τραπεζιού τόσο πολύ που προκάλεσε σατιρικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εικασίες, μεταξύ άλλων από διπλωμάτες, ότι ο Πούτιν μπορεί να το χρησιμοποιούσε για να στείλει ένα μήνυμα.
Ωστόσο, δύο πηγές που γνωρίζουν το πρωτόκολλο υγείας του Γάλλου προέδρου είπαν στο Reuters ότι ο Μακρόν είχε μια επιλογή: είτε να αποδεχτεί ένα τεστ PCR που έκαναν οι ρωσικές αρχές και να του επιτραπεί να έρθει κοντά στον Πούτιν, είτε να αρνηθεί και να τηρήσει πιο αυστηρά κοινωνικά μέτρα. αποστασιοποίηση.
“Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμαινε μη χειραψία και αυτό το μακρύ τραπέζι. Αλλά δεν μπορούσαμε να δεχθούμε να βάλουν στα χέρια τους το DNA του προέδρου”, είπε μια από τις πηγές στο Reuters, αναφερόμενη σε ανησυχίες για την ασφάλεια εάν ο Γάλλος ηγέτης εξεταζόταν από Ρώσους γιατρούς. .



