, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ο Μασκ σχεδιάζει ένα ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο στο Τέξας

ABCNEWS

Ο Ίλον Μασκ σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πανεπιστήμιο που θα εστιάζει στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, την επιστήμη των μηχανικών και τα μαθηματικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αρχικά, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, o δισεκατομμυριούχος θέλει να δημιουργήσει ένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Όστιν του Τέξας, το οποίο θα ακολουθεί τη μεθοδολογία STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), μια παιδαγωγική προσέγγιση που εστιάζει αποκλειστικά στη διδασκαλία των βασικών επιστημονικών, τεχνολογικών, μηχανολογικών και μαθηματικών αρχών και δεξιοτήτων.

Το Bloomberg εντόπισε μια αίτηση για αφορολόγητο καθεστώς που κατέθεσε στην αμερικανική εφορία (IRS) το The Foundation -ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Μασκ. Η αίτηση αυτή, η οποία κατατέθηκε πέρυσι και εγκρίθηκε τον Μάρτιο, δείχνει ότι ο Μασκ έβαλε 100 εκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα για το στήσιμο και τη λειτουργία του σχολείου. Αργότερα, ο Μασκ σκοπεύει να ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο «αφιερωμένο στην εκπαίδευση στα υψηλότερα επίπεδα», όπως αναφέρει το Bloomberg.

ΠΗΓΗ: Gizmodo

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.