ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί για πρώτη φορά το Μεξικό στη διάρκεια της θητείας του

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
08/01/2023
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Επιστολή δεκάδων Αμερικανών βουλευτών στον Τζ. Μπάιντεν: Μην δώσετε F-16 στον Ερντογάν!

Ο Τζο Μπάιντεν αρχίζει σήμερα την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Μεξικό με το ακανθώδες θέμα της μετανάστευσης και εκείνο της υπερβολικής χρήσης από εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες της φαινταλύνης (Fentalyn), ενός συνθετικού ναρκωτικού που παράγεται από τα μεξικανικά καρτέλ, να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στο Μεξικό, βασικό σύμμαχο της Ουάσινγκτον, με μία στάση στη μεθοριακή πόλη Ελ Πάσο, νότια του Τέξας, ως απάντηση στις επικρίσεις των αντιπάλων του που λένε ότι δεν έχει πατήσει το πόδι του στα 3.100 χλμ. των κοινών συνόρων στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

Θα μεταβεί στην πόλη του Μεξικού αύριο, Δευτέρα, για να συναντήσει τον Μεξικανό ομόλογό του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ με τον οποίο θα συμμετάσχει την Τρίτη σε μια τριμερή συνάντηση κορυφής με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Καθώς περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συλληφθεί και μέτρα απομάκρυνσης όσων δεν έχουν χαρτιά έχουν ληφθεί το 2022, ο Μπάιντεν αναμένεται να δείξει την αποφασιστικότητά του αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία.

Προτού μεταβεί στο Ελ Πάσο, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει σε έως 30.000 πολίτες της Κούβας, της Αϊτής, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας να μεταναστεύσουν στη χώρα σε μηνιαία βάση εφόσον έχουν κάποιον ανάδοχο στις ΗΠΑ.

Related Post

Παναγία Σουμελά: Η Θεία Λειτουργία που δεν μπόρεσαν να σιωπήσουν (Video)

Ζελένσκι: «Οι εκλογές εν μέσω πολέμου θα έθεταν την Ουκρανία σε κίνδυνο»

Σουηδία: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν για το κλίμα ενόψει των εκλογών

Τραμπ: Ανήρτησε ξανά εικόνα που παρουσιάζει το Στενό του Ορμούζ ως «αμερικανικό έδαφος»

Όσοι εισέρχονται παράνομα στην αμερικανική επικράτεια θα συνεχίσουν να διατρέχουν κίνδυνο απέλασης.

Απέναντι σε 230.000 και πλέον συλλήψεις υποψήφιων μεταναστών στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, αριθμός ρεκόρ, ο Τζο Μπάιντεν γνωρίζει τα όρια του προγράμματός του και κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους ότι εμποδίζουν ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο.

Στη διμερή συνάντηση θα συζητηθεί επίσης το θέμα της φαινταλύνης, ενός συνθετικού ναρκωτικού 50 φορές πιο ισχυρού από την ηρωίνη, η παραγωγή και η διακίνηση της οποίας ελέγχεται από τα μεξικανικά καρτέλ, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης των ναρκωτικών (DEA).

Σχεδίον τα δύο τρίτα των 108.000 θανάτων από υπερβολική δόση που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ το 2021 αφορούν συνθετικά οπιοειδή. Και το 2022 οι αμερικανικές αρχές κατέσχεσαν περισσότερη φαινταλύνη από όση θα χρειαζόταν για να πεθάνει όλος ο πληθυσμός των ΗΠΑ, σύμφωνα με την DEA.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να “διευρύνουν τον διαμοιρασμό πληροφοριών” με το Μεξικό και “να ενισχύσουν την πρόληψη”, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας για τη Λατινική Αμερική, Μπράιαν Νίκολς.

Και, πριν από την άφιξη του Μπάιντεν, το Μεξικό προχώρησε στη σύλληψη την Πέμπτη του Οβίδιο Γκουσμάν, ενός από τους μεγαλύτερους διακινητές μεθαμφεταμίνης στη διάρκεια μιας επιχείρησης που προκάλεσε τον θάνατο δέκα μελών των δυνάμεων της τάξης και 19 μελών του καρτέλ της Σιναλόα.

Οι ΗΠΑ και το Μεξικό ανακοίνωσαν το 2021 μια αλλαγή στην πολιτική τους κατά των ναρκωτικών, εστιάζοντας στις αιτίες της διακίνησης έπειτα από 15 χρόνια αποκλειστικά στρατιωτικής στρατηγικής. Από το 2006, 340.000 άνθρωποι πέθαναν από βίαιο θάνατο στο Μεξικό και χιλιάδες άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι, χωρίς τα καρτέλ να εξασθενίσουν.

Εν μέσω αυτού του λουτρού αίματος, η μεξικανική κυβέρνηση κατέθεσε δύο αγωγές κατά της βιομηχανίας όπλων στις ΗΠΑ, την οποία κατηγορεί ότι τροφοδοτεί τη βία των λαθρεμπόρων ναρκωτικών στο έδαφός της.

Η κλιματική αλλαγή θα είναι επίσης στο μενού των συνομιλιών, καθώς οι δύο χώρες ανακοίνωσαν στην COP27 ένα σχέδιο επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ύψους 48 δισεκ. δολαρίων στο οποίο το Μεξικό δεσμεύθηκε να διευρύνει τους στόχους του για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Η εκμετάλλευση του λιθίου, η μετεγκατάσταση εργοστασίων συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων, η κατασκευή έξι εργοστασίων ηλιακής ενέργειας από μεξικανικής πλευράς αναμένεται να συνδεθούν με μια συστάδα ημιαγωγών που κατασκευάζεται στην Αριζόνα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ουάσινγκτον που αποσκοπεί να μειώσει την εξάρτησή της από την Ασία για την κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Παναγία Σουμελά: Η Θεία Λειτουργία που δεν μπόρεσαν να σιωπήσουν (Video)
Διεθνή

Παναγία Σουμελά: Η Θεία Λειτουργία που δεν μπόρεσαν να σιωπήσουν (Video)

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου η τρισαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
23/08/2026
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Η Ρωσία πρέπει να τερματίσει τον πόλεμο που η ίδια ξεκίνησε»
Διεθνή

Ζελένσκι: «Οι εκλογές εν μέσω πολέμου θα έθεταν την Ουκρανία σε κίνδυνο»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε σήμερα ότι η διεξαγωγή εκλογών σε καιρό πολέμου θα έθετε τη χώρα σε κίνδυνο...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
23/08/2026
Next Post
Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στη Λέσβο – Αυτοψία από επιστήμονες και μηχανικούς

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στη Λέσβο – Αυτοψία από επιστήμονες και μηχανικούς





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa