, Παρασκευή
28 Μαρτίου 2025

search icon search icon

«Όχι» Μπάιντεν στο να ανακηρυχθεί η Ρωσία «κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο που καταρτίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τα κράτη που λέει πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως ζητεί η κυβέρνηση της Ουκρανίας μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην επικράτειά της την 24η Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει πως αυτή η κίνηση θα οδηγούσε στη διακοπή των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο αν θεωρεί πως η Ρωσία πρέπει να προστεθεί στη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ο κ. Μπάιντεν απάντησε μονολεκτικά «όχι».

Υπέρ του ουκρανικού αιτήματος ασκούν πίεση το τελευταίο διάστημα κάποια μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.