Ολονύχτιες έρευνες από την ελληνική αποστολή στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια
Όλο το βράδυ θα συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων η ελληνική διασωστική αποστολή στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η ελληνική αποστολή θα παραμείνει στο σημείο κατόπιν παράκλησης συγγενών των αγνοουμένων. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά συνεργεία θα αποχωρήσουν από το σημείο και θα συνεχίσουν αλλού τις έρευνες.
Η ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 4 το απόγευμα μαζί με άλλες 4 διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων, μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά , ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ