, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ουκρανία: 109 παιδικά καροτσάκια για τα 109 παιδιά που χάθηκαν στον πόλεμο

Φόρο τιμής στα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία απέτισαν οι κάτοικοι της Λβιβ, της πόλης που δέχεται καθημερινά πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις.

Από την αρχή της εισβολής, όπως αναφέρει το mairie claire, 23 ημέρες πριν, 109 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους. Τα άδεια καρότσια, που τοποθετήθηκαν σήμερα στην πλατεία Rynok στη Λβιβ, συμβολίζουν τη ζωή των μικρών αυτών παιδιών που σκοτώθηκαν τόσο άδικα.

«Τα άδεια καροτσάκια στην πλατεία Rynok σήμερα συμβολίζουν τις ζωές των μικρών αγγέλων. Αυτά υπερασπίζονται τώρα τον ουρανό της Ουκρανίας, αντί για τις αποφασιστικές ενέργειες των χωρών του κόσμου» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Andriy Sadovyi και κάλεσε όλον τον κόσμο να σταθεί ως ασπίδα για να χαρίσουν μέλλον στα παιδιά της Ουκρανίας.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 816 πολίτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.333 τραυματίες αν και ο πραγματικός απολογισμός των απωλειών εικάζεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. Την ίδια ώρα και ενώ αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των προσφύγων, γυναίκες που είχαν φύγει από την πατρίδα τους στην αρχή των βομβαρδισμών, αλλά και ομογενείς επιστρέφουν για να βοηθήσουν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.