, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ουκρανία: Περίπου 30 Τούρκοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο τέμενος της Μαριούπολης

Περίπου 30 Τούρκοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο τέμενος της Μαριούπολης και περίπου 50 κατάφεραν να φύγουν από αυτήν την ουκρανική πόλη που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του συλλόγου του χώρου λατρείας.

«Περίπου 30 Τούρκοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο τέμενος, περίπου 50 άτομα έχουν φύγει. Περίπου άλλοι 70 Τούρκοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη Μαριούπολη, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη, η πόλη βρίσκεται υπό σφοδρό βομβαρδισμό, δεν έχω πληροφορίες γι’ αυτούς», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου του τεμένους Σουλεϊμάν, ο Ισμαήλ Χατζιόγλου, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Οδησσού, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα που μπόρεσε να φύγει από την πόλη-λιμάνι με οχηματοπομπή σταμάτησε από Ρώσους στρατιώτες στην πόλη Τοκμάκ, 170 χλμ δυτικότερα, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, και έκτοτε έχουν αποκλειστεί εκεί.

«Έπρεπε να σταματήσουν τις μηχανές για να εξοικονομήσουν καύσιμα, έκανε πολύ κρύο, δεν τους επέτρεπαν να βγουν από τα αυτοκίνητα», είπε ο Χατζίογλου, όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο στόχος είναι να τους επιτραπεί να φτάσουν στο Ουμάν, μια πόλη περίπου 600 χλμ βορειοδυτικά.

Περισσότεροι από 2.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη, που πολιορκείται και βομβαρδίζεται επί πολλές μέρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στους κατοίκους λείπουν τα πάντα.

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι μπόρεσαν να διαφύγουν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων τις τελευταίες ημέρες προς περιοχές που τελούν υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.