, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ουκρανία- Ζελένσκι: Ζητάει την επείγουσα χορήγηση βοήθειας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει επειγόντως τον επόμενο ποσό της οικονομικής βοήθειας της προς την Ουκρανία, ενώ πίεσε για ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Συζητήσαμε την επείγουσα διάθεση της επόμενης δόσης της ευρωπαϊκής μακροοικονομικής βοήθειας, ενώ δώσαμε έμφαση στην ανάγκη προετοιμασίας του 8ου πακέτου των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας απαγόρευσης στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες,» ανέφερε ο ίδιος στο Twitter.

Ο Ζελένσκι, που έχει προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους να αναμένουν έναν δύσκολο χειμώνα, εξαιτίας των μειώσεων στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος και η Φον ντερ Λάιεν συντόνισαν «βήματα για τον περιορισμό των υπερβολικών κερδών της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ δήλωσε νωρίτερα ότι το Κίεβο αναμένει μία δόση μακροοικονομικής βοήθειας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.