, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από «επίθεση αυτοκτονίας» σε τζαμί (Video)

Τη ζωή τουλάχιστον 33 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου άλλων 150, στοίχισε η επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα μέσα σε ένα κατάμεστο τζαμί στην πόλη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Πρόκειται για την τελευταία επίθεση με στόχο την αστυνομία στην πόλη αυτή όπου παραμένουν ενεργοί οι ένοπλοι ισλαμιστές. Αξιωματούχοι του νοσοκομείου της πόλης όπου μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 147 τραυματίες είπαν ότι πολλοί από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός Σεμπάζ Σαρίφ χαρακτήρισε την έκρηξη επίθεση αυτοκτονίας. Αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε ότι 260 πιστοί βρίσκονταν τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο τζαμί.

Κανένας δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε στη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένας τοίχος καταπλακώνοντας τους πιστούς. Το τζαμί βρίσκεται μέσα σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο συγκρότημα το οποίο περιλαμβάνει το αρχηγείο της επαρχιακής αστυνομικής δύναμης και ένα τμήμα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο τρομοκράτης στεκόταν στην πρώτη σειρά καθισμάτων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Καουάτζα Ασίφ.Η Πεσαβάρ, η οποία βρίσκεται στις παρυφές των φυλετικών περιοχών που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, γίνεται συχνά στόχος ένοπλων οργανώσεων, ανάμεσά τους και οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.