, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Παραιτείται ο πρόεδρος των Tesco έπειτα από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Την παραίτησή του από την προεδρία των σούπερ μάρκετ Tesco υπέβαλε ο Τζον Άλαν έπειτα από τις καταγγελίες γυναικών ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο Άλαν είναι μία από τις σημαίνουσες μορφές της βιομηχανίας στη Βρετανία, ενώ είχε υπάρξει πρόεδρος του επιχειρηματικού λόμπι CBI.

Τέσσερις γυναίκες έχουν διατυπώσει κατηγορίες κατά του Άλαν για παρενόχληση, με τον ίδιο να παραδέχεται μόνο μία περίπτωση.

Από την πλευρά του ο Μπάιρον Γκρόοτ, μέλος του ΔΣ της εταιρείας και προσωρινός του αντικαταστάτης, είπε ότι οι κατηγορίες θα μπορούσαν να αποσπάσουν την Tesco από το έργο της. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει κάνει «καμία διαπίστωση» ότι έγινε αδίκημα.

Δημοσίευμα του Guardian είχε αναφέρει ότι πέρυσι ο Άλαν είχε αγγίξει μία υπάλληλο της Tesco κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων του γίγαντα των σούπερ μάρκετ. Υποστήριζε επίσης ότι «άρπαξε» μία υπάλληλο σε εκδήλωση του CBI το 2019.

Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι ο Άλαν έκανε ένα σχόλιο σχετικά με το φόρεμα και τα οπίσθια μιας υπαλλήλου του CBI το 2021. Ο τέως πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θυμάται αυτό το περιστατικό, ωστόσο έχει παραδεχτεί ότι σχολίασε μια εργαζόμενη του CBI στα τέλη του 2019 σχετικά με ένα φόρεμα που ταίριαζε στη σιλουέτα της.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.