, Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΔΟΜ: 6,5 εκατ. οι εσωτερικά εκτοπισμένοι – ΟΗΕ: 10 εκατ. έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Στους 905 οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στην Ουκρανία  – Αυξάνονται οι επιθέσεις στο Κίεβο

Ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των νεκρών στην Ουκρανία μαρτυρά τη σφοδρότητα των ρωσικών χτυπημάτων. Το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 2.421 θύματα μεταξύ των αμάχων στην Ουκρανία -925 σκοτώθηκαν και 1.496 τραυματίστηκαν- μέχρι τα μεσάνυχτα της 20ής Μαρτίου.

Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε πως σχεδόν 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εντός της Ουκρανίας ως άμεσο αποτέλεσμα του πολέμου, με βάση μια έρευνα που διεξήγαγε μεταξύ 9 και 16 Μαρτίου.

«Η κλίμακα του ανθρώπινου πόνου και του αναγκαστικού εκτοπισμού λόγω του πολέμου ξεπερνά κατά πολύ κάθε σχεδιασμό για το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο Αντόνιο Βιτορίνο, Γενικός Διευθυντής του ΔΟΜ.

Πρόσθεσε ότι ομάδες του Οργανισμού παρείχαν βοήθεια σε χιλιάδες ανθρώπους, αλλά η πρόσβαση σε όσους βρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν σοβαρά παραμένει ανέφικτη.

Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην Ουκρανία εξαιτίας του καταστροφικού πολέμου που διεξάγεται από τη Ρωσία, δήλωσε προ ενός 24ωρου ο Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τόσο καταστροφικός που 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, είτε έχουν μετακινηθεί εντός της Ουκρανίας, είτε διέφυγαν στο εξωτερικό», έγραψε στο Twitter ο Φιλίππο Γκράντι.

Ουκρανοί καταστρέφουν ολόκληρη μονάδα ρωσικών τεθωρακισμένων στο Χάρκοβο 

Συνεχίζονται με μεγάλη ένταση, καθημερινά, οι μάχες των Ουκρανών με τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν συγκεντρωθεί στην περιφέρεια του Χαρκόβου και επιχειρούν για την κατάληψη της πόλης.

Οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στο Χάρκοβο από τους Ρώσους είναι μεγάλες, οι απώλειες αμάχων σημαντικές, ωστόσο και οι Ουκρανοί έχουν πετύχει σημαντικά πλήγματα κατά των εισβολέων.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media με μια ολόκληρη μονάδα ρωσικών τεθωρακισμένων να έχει καταστραφεί από τις ουκρανικές δυνάμεις, είναι χαρακτηριστικό…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.