, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ απαντά στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου – «Σταματήστε τα ψέματα»

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το ΝΑΤΟ, που κατηγορεί τη Ρωσία για ψέματα, παραπληροφόρηση και άρνηση 

Να απαντήσει στη ρωσική προπαγάνδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία επιχειρεί το ΝΑΤΟ, που καταλογίζει στο Κρεμλίνο σειρά από «ψέματα, αρνήσεις και παραπληροφόρηση».

Σε βίντεο που δημοσίευσε, με τίτλο «Σταματήστε τα ψέματα, σταματήστε τον πόλεμο», η Ευρωατλαντική Συμμαχία επιχειρεί να απαντήσει σε σειρά ισχυρισμών που έχει διατυπώσει η ρωσική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ψέματα του Κρεμλίνου», όπως αναφέρει το protothema.

Το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι σύμφωνα με τους ψευδείς ισχυρισμούς του Κρεμλίνου, η Ρωσία δεν επρόκειτο να επιτεθεί σε κανέναν. Η αλήθεια είναι, σημειώνει, ότι στις 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησε μία επιχείριση που είχε σχεδιάσει εδώ και καιρό. Επίσης, σύμφωνα με άλλα ψέματα του Κρεμλίνου, επρόκειτο για μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που δεν θα στόχευε ουκρανικές πόλεις. Όπως επισημαίνει το ΝΑΤΟ, οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν και βομβαρδίζουν πόλεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εκδοχή του Κρεμλίνου, οι επιθέσεις θα γινόταν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κάτι που σύμφωνα με το ΝΑΤΟ είναι ψέμα αφού έχουν χτυπηθεί πολιτικοί στόχοι, μεταξύ των οποίων νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια.

Επίσης, αναφέρει το ΝΑΤΟ, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που εξαρτώνται από το κράτος ισχυρίζονται ότι η Ρωσία θα απελευθερώσει τον Ουκρανικό λαό, κάτι που είναι ψέμα, καθώς πάνω από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν ήδη φύγει από την Ουκρανία, με τους περισσότερους όμως να κατευθύνονται προς τη Δύση και όχι στην Ανατολή.

Την ίδια ώρα, λέει το ΝΑΤΟ, η Ρωσία κόβει την πρόσβαση στην αξιόπιστη πληροφόρηση, μπλοκάροντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ποινικοποιεί την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

«Το Κρεμλίνο ψεύδεται στους πολίτες της Ρωσίας και σε όλον τον κόσμο. Προσπαθεί να σκοτώσει την αλήθεια γι’ αυτή τη βίαιαη και απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία», αναφέρεται στο βίντεο που καταλήγει: «Σταματήστε τα ψέματα, σταματήστε τον πόλεμο».

#Tags: ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.