, Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Ράσελ Μπραντ: Νέα καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση – «Είχε σχέση με μια 16χρονη»

Συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες σε Ράσελ Μπραντ. Η τελευταία καταγγελία έχει να κάνει με σεξουαλική επίθεση.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έλαβε μια καταγγελία σε βάρος του Ράσελ Μπραντ, για σεξουαλική επίθεση το 2003. Φαίνεται πως πρόκειται για νέα καταγγελία, καθώς εκείνες που αποκάλυψαν οι Times και το Channel 4 βασίζονταν σε μαρτυρίες γυναικών που τον κατηγόρησαν για βιασμό, σεξουαλική επίθεση, σωματική και συναισθηματική κακοποίηση για περιστατικά που φέρεται να συνέβησαν από το 2006 έως το 2013. 

«Έχουμε γνώση των ρεπορτάζ των Sunday Times και Channel 4 για καταγγελίες περί σεξουαλικών αδικημάτων. Στις 17 Σεπτεμβρίου η μητροπολιτική αστυνομία έλαβε μια καταγγελία για σεξουαλική επίθεση, η οποία φέρεται να συνέβη στο Σόχο το 2003. Αστυνομικοί είναι σε επικοινωνία με τη γυναίκα και θα της παράσχουν υποστήριξη», δήλωσε εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ. 

Οι καταγγελίες που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα δύο ΜΜΕ αφορούσαν τέσσερις γυναίκες. Η μία από αυτές είπε ότι ο Ράσελ Μπραντ της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 16 ετών, όταν είχε σχέση μαζί της. Άλλη γυναίκα κατήγγειλε πως ο ηθοποιός τη βίασε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Άλλες δύο περιέγραψαν ότι ο Ράσελ Μπραντ του επιτέθηκε σεξουαλικά.

«Προσβλητική η αντίδραση του Ράσελ Μπραντ», λέει καταγγέλλουσα

Η «Άλις»- το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε για να κάνει την καταγγελία- είπε πως ο Ράσελ Μπραντ έκανε σχέση μαζί της, όταν εκείνη ήταν 16 ετών και ο ηθοποιός 31 χρονών. Η συγκεκριμένη γυναίκα τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση. 

Όταν έμαθε πως θα βγουν στο φως καταγγελίες σε βάρος του, ο Ράσελ Μπραντ ανάρτησε στα social media ένα βίντεο στο οποίο αρνούνταν τα όσα του καταλογίζουν οι τέσσερις γυναίκες και μεταξύ άλλων προσπάθησε να το παρουσιάσει ως επίθεση των ΜΜΕ εναντίον του.

«Είναι προσβλητικό. Και είναι γελοίο ακόμη και να υπονοεί ότι είναι κάποιου είδους συνωμοσία των ΜΜΕ», δήλωσε σήμερα η «Άλις» στο BBC, σχολιάζοντας την αντίδραση του ηθοποιού. 

«Δεν μου αποτελεί έκπληξη ότι αρνείται πως συνέβη οτιδήποτε μη συναινετικό. Τέτοιοι άνδρες πάντα διαψεύδουν όποια καταγγελία γίνεται εναντίον τους. Το ήξερα ότι θα το κάνει. Αυτό που δεν αρνήθηκε ήταν πως είχε σχέση με μια 16χρονη», συμπλήρωσε. 

Ράσελ Μπραντ: Ακυρώθηκαν εμφανίσεις του μετά τις αποκαλύψεις 

Τα standup σόου που επρόκειτο να δώσει ο Ράσελ Μπραντ τις επόμενες 10 ημέρες ακυρώθηκαν, μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος του ηθοποιού.

Επίσης, ο εκδότης του ανακοίνωσε πως «παγώνουν» όλα τα μελλοντικά πρότζεκτ βιβλίων σε συνεργασία με τον Ράσελ Μπραντ. «Αυτές είναι πολύ σοβαρές καταγγελίες και λαμβάνοντάς τες υπόψη, ο Bluebird αποφάσισε να διακόψει όλες τις μελλοντικές εκδόσεις με τον Ράσελ Μπραντ», ανέφερε η ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, που τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει βιβλία του ηθοποιού.