02:36, Κυριακή
14 Αυγούστου 2022

Ρωσία: «Το Λουχάνσκ απελευθερώθηκε»

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις της και οι σύμμαχοί της έχουν τον έλεγχο της ανατολικής περιοχής Λουχάνσκ της Ουκρανίας.

Αφού η σκληρή ουκρανική αντίσταση εμπόδισε τη Ρωσία να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο μετά την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου, η Μόσχα έστρεψε την εστίασή της στον πλήρη έλεγχο των επαρχιών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας.

ΟΡώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, μάχονται εντός της Λισιτσάνσκ νικώντας συνολικά τον εχθρό, που έχει περικυκλωθεί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τηλεφωνήματα που έγιναν προς το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, παρέμειναν αναπάντητα. Το υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, η αποστολή του οποίου έγινε με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάιφ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.