ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Σι Τζινπίνγκ: Αναχώρησε για τις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Τραμπ

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
23/09/2026
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Σι Τζινπίνγκ: Αναχώρησε για τις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Τραμπ

Ο Σι Τζινπίνγκ αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Σι αναχώρησε με ειδικό αεροσκάφος μαζί με τη σύζυγό του Πενγκ Λιγουάν, τον υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι και τον Κάι Τσι, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, μεταξύ άλλων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Αναμένεται να φθάσει στον προορισμό του σήμερα το βράδυ, ώρα Ουάσινγκτον.

Το εμπόριο και η τεχνητή νοημοσύνη έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ψηλά στην ημερήσια διάταξη στη διάρκεια της επίσκεψής του. Αυτά ωστόσο είναι μόνο δύο από τα πολλά θέματα διαφωνίας των δύο πλευρών, μαζί με τις παγκόσμιες επιπτώσεις τους: πόλεμος εναντίον του Ιράν και πόλεμος στην Ουκρανία, Ταϊβάν, τεχνολογική αντιπαλότητα, παράδοση ημιαγωγών…

Εμπορικό αεροσκάφος ιρανικής εταιρίας προσγειώθηκε σήμερα στην Κίνα, παρά την απειλή των ΗΠΑ να λάβουν αυστηρά μέτρα εναντίον οποιουδήποτε συμβάλει σε επιχειρήσεις ιρανικών αεροπορικών εταιριών: αυτό το θέμα θα συζητηθεί;

Related Post

ΗΠΑ: Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ

Μια γυναίκα θα πιλοτάρει το αεροσκάφος του πάπα Λέοντα κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία

Ελπιδοφόρος: Συνεργασία των Εκκλησιών για ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα

Γερμανία: Παραίτηση του καγκελάριου Μερτς ζητά το 55% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ανάμεσα στην άφιξη του Σι απόψε και την αναχώρησή του την Παρασκευή, οι Τραμπ και Σι αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν την πιο θετική κατά το δυνατόν εικόνα συνύπαρξης δύο αντίπαλων στρατηγικών με ανταγωνιστικά συμφέροντα, εκτιμούν οι αναλυτές.

Τα αποτελέσματα μιας συνάντησης κορυφής που παρακολουθείται στενά από όλες τις πλευρές, μπορεί να είναι πιο περιορισμένα, λένε.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Σι και του Τραμπ μέσα στο 2026, μετά την επίσκεψη του Τραμπ στο Πεκίνο τον Μάιο, και η τρίτη συνάντησή τους αφότου ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα επιδόθηκαν τον περασμένο χρόνο σε έναν ανοικτό εμπορικό πόλεμο με παγκόσμιες συνέπειες. Ο Τραμπ και ο Σι συμφώνησαν σε μια εκεχειρία τον Οκτώβριο του 2025 στο Μπουσάν (Νότια Κορέα). Την παγίωσαν κατά την επίσκεψη του Τραμπ στο Πεκίνο τον Μάιο.

“Ο καθένας θέλει να διατηρήσει την εμπορική εκεχειρία (…) με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να μην επιβάλουν νέους δασμούς στην Κίνα, με αντάλλαγμα τη δέσμευση της τελευταίας ότι θα επιτρέψει την προμήθεια των ΗΠΑ και άλλων καταναλωτών με σπάνιες γαίες και κρίσιμα μέταλλα”, λέει ο Έντγκαρντ Ντ. Κάγκαν για το Center for Strategic and International Studies.

Ο Σι αναχώρησε για τις ΗΠΑ σε αναζήτηση “στρατηγικής σταθερότητας”, η οποία είχε ήδη αναφερθεί τον Μάιο, λέει το Πεκίνο. Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα συνομιλήσουν στην Ουάσινγκτον ως ίσος προς ίσον, υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Περιμένουν περισσότερο θέματα εικόνας παρά ουσίας στη διάρκεια μιας συνάντησης κορυφής που η μορφή της είναι παρόμοια εκείνης του Μαΐου.

Ο Σι είχε στρώσει κόκκινο χαλί στον καλεσμένο του. Ο Τραμπ αναμένεται να κάνει στον Σι τη σπάνια τιμή να τον υποδεχθεί κατά την κάθοδό του από το αεροπλάνο. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει το πρωί της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο με την ανάπτυξη 479 στρατιωτικών όλων των όπλων και με υπέρπτηση ενός βομβαρδιστικού B-2 και τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-22 Raptor.

Ο Τραμπ θα παραθέσει κρατικό δείπνο το βράδυ της Πέμπτης. Εκείνος και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ θα δεχθούν τον Σι και τη σύζυγό του την Παρασκευή για τσάι και θα επισκεφθούν μαζί τους τα Εθνικά Αρχεία.

Αυτή η πολυτέλεια δεν θα εξαφανίσει τις διαφορές. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2026 η Κίνα συνέχισε να σωρεύει εμπορικό πλεόνασμα σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ, 14 δισεκ. επιπλέον σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2025, σύμφωνα με κινεζικά στοιχεία.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα επιδίδονται σε οξύ ανταγωνισμό για την τεχνητή νοημοσύνη. Οι ΗΠΑ υπαινίχθηκαν πριν από τη συνάντηση κορυφής τη δημιουργία ενός αμοιβαίου “μηχανισμού ενημέρωσης”, απέναντι στον κίνδυνο απώλειας ελέγχου. Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ωστόσο τη μεγάλη απόκλιση των φιλοδοξιών και των συμφερόντων σε αυτό το πεδίο.

Η Κίνα, που πλήττεται από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι είναι έτοιμη να επανεξετάσει την οικονομική και πολιτική σύμπραξή της, πρωταρχική για το Ιράν. Η Wall Street Journal ανέφερε πως κινεζικές οντότητες παρείχαν στο Ιράν δορυφορικές εικόνες μιας βάσης στην Ιορδανία όπου τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από ιρανικούς πυραύλους.

Παρά την εικόνα χαλάρωσης των εντάσεων, η Κίνα και οι ΗΠΑ συνέχισαν να λαμβάνουν ανταποδοτικά μέτρα. Ο Τραμπ γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ένα κείμενο που του αναθέτει την εξουσία να επιβάλλει δασμούς έως και 100% σε πέντε χώρες που εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο και αέριο, μεταξύ των οποίων η Κίνα.

Η Ταϊβάν παραμένει κόκκινη γραμμή ρήξης ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές αναμένουν παράταση της εμπορικής εκεχειρίας, πιθανή συμφωνία για μείωση δασμών 30 δισεκ. δολαρίων και από τις δύο πλευρές και την ανακοίνωση κινεζικών παραγγελιών για γεωργικά προϊόντα.

Ο Τραμπ θα μπορούσε να ζητήσει τέτοιες παραγγελίες από μία σημαντική συνιστώσα της βάσης του. Η δυσμενής κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος στη Μέση Ανατολή και η μεγάλη πτώση της δημοτικότητάς του στις ΗΠΑ καθώς οδεύει τον Νοέμβριο σε κρίσιμες εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου δεν διαφεύγουν της προσοχής των Κινέζων ηγετών.

Tags: ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΣι Τζινπίνγκ
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ
Διεθνή

ΗΠΑ: Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μαρκ Κάρνεϊ στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
23/09/2026
Πάπας Λέων: «Φυσάνε και πάλι άνεμοι πολέμου. Ας μην αφήσουμε να σβήσει η φλόγα της ειρήνης»
Διεθνή

Μια γυναίκα θα πιλοτάρει το αεροσκάφος του πάπα Λέοντα κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία

Η Κλεμάνς Κουσονό επιλέχθηκε ως κυβερνήτης για δύο από τις πτήσεις του πάπα Λέοντα ΙΔ΄ στη Γαλλία. Η Κουσονό θα...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
23/09/2026
Next Post
Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι “όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος”

Τσουκαλάς: «Ξέφραγο αμπέλι» ο έλεγχος των ιδιωτικών δομών υγείας
















Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa