, Σάββατο
01 Απριλίου 2023

Στην Ουκρανία o θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής Wali που πολέμησε τον ISIS- Δείτε βίντεο

Ο Γουάλι, γνωστός βετεράνος Καναδός ελεύθερος σκοπευτής, που υπηρέτησε στον πόλεμο του Αφγανιστάν σπεύδει στην Ουκρανία για να πολεμήσει κατά των Ρώσων.

Kαθώς ο πλανήτης κρατά την ανάσα του βλέποντας τα ρωσικών στρατεύματα να προσεγγίζουν την ιστορική πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, σύμφωνα με τον Γουάλι, οι  στρατιώτες του Πούτιν θα πληρώσουν ένα καταστροφικό τίμημα όταν τελικά πατήσουν το πόδι τους μέσα στην πολιορκημένη πόλη.

Επίλεκτος Βετεράνος σε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν με το Καναδικό Βασιλικό 22ο Σύνταγμα, ο Γουάλι άφησε πίσω του μια αρραβωνιαστικιά, έναν γιο ενός έτους και μια άνετη ζωή ως προγραμματιστής πληροφορικής για να σπεύσει στην Ουκρανία που έχει κάνει έκκληση για ξένους νεοσύλλεκτους.

Δείτε το βίντεο:

https://www.cbc.ca/i/caffeine/syndicate/?mediaId=2009299523727

Είναι εδώ και εβδομάδες είναι κρυμμένος σε μυστικές γωνιές και δρόμους του Κιέβου έτοιμος να υποδεχτεί τον πρώτο Ρώσο εισβολέα που βλέπει με μια σφαίρα από το τουφέκι του.

«Δεν μου αρέσει η ιδέα να πυροβολήσω κανέναν. Αλλά όταν έρθει η ώρα να πιέσω τη σκανδάλη, δεν θα διστάσω», λέει στην DailyMail σε μια αποκλειστική τηλεφωνική συνέντευξη.

«Εάν ο Πούτιν θέλει πραγματικά το Κίεβο, θα πρέπει να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα. Κανείς δεν θέλει τους Ρώσους εδώ και όλοι θα αντισταθούν. Η ζημιά που μπορούμε να τους κάνουμε θα είναι τρελή. Θα χάσουν τόσες ζωές που θα γίνει ένα άλλο Στάλινγκραντ». συνοψίζει.