ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Θα επηρεάσει η υπόθεση Επστάιν τον Τραμπ τελικά;

Γεωργία Ντούνη Αναρτήθηκε από Γεωργία Ντούνη
20/07/2025
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
K. Aρβανιτόπουλος: Δεν θεωρώ απίθανο η κυβέρνηση Τραμπ να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος – Ο «Τραμπισμός» θα διαρκέσει

Ξανά σε δοκιμασίες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Δύο εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ και η διοίκησή του διακήρυξαν ότι δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν για την υπόθεση Τζέφρι Έπσταϊν, το θέμα εξακολουθεί να τον καταδιώκει.

Οι πιέσεις προέρχονται τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τη βάση του, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε μια περίοδο κατά την οποία ο Τραμπ προσπαθεί να επικεντρωθεί στις νομοθετικές του επιτυχίες. Η συζήτηση κλιμακώθηκε την Πέμπτη (17/7), μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που επανέφερε στο προσκήνιο τις παλαιότερες σχέσεις του Τραμπ με τον Έπσταϊν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε με οργή, απειλώντας με αγωγή κατά της εφημερίδας και του ιδιοκτήτη της Ρούπερτ Μέρντοκ — πρώην συμμάχου του στο μιντιακό πεδίο. Την επόμενη ημέρα κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα. Η υπόθεση, όπως λένε και συνεργάτες του, είναι κυρίως πρόβλημα «εντός του στρατοπέδου MAGA».

Related Post

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ο Αλέξης Χαρίτσης

Πασχαλινό τραπέζι με …κοτόπουλο και χωρίς κοκορέτσι;

Η Θεσσαλονίκη του Instagram δεν πληρώνει ενοίκιο

Θύμα απάτης η Άλκηστις Πρωτοψάλτη – To ΑΙ βίντεο που την έβαλε σε μπελάδες

Οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του περίμεναν από τον Τραμπ να αποκαλύψει τη «λίστα πελατών» του Έπσταϊν και να συγκρουστεί με το λεγόμενο «βαθύ κράτος».

Όχι άλλες αποκαλύψεις

Η ξαφνική απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις οδήγησε πολλούς influencers της MAGA σφαίρας να μιλήσουν για προδοσία.

Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση της βάσης ήταν σύντομη. Με την Wall Street Journal να εμφανίζεται ως «εχθρικό μέσο» και τον Μέρντοκ να κατηγορείται ότι υπονομεύει τον Τραμπ, ο κύκλος έκλεισε με νέα συσπείρωση. Όπως είπε ο Στιβ Μπάνον στην Washington Post, «τώρα το MAGA είναι ενωμένο, γιατί βλέπει ξεκάθαρα ποιος είναι ο εχθρός: το βαθύ κράτος και οι συνεργάτες του στα μέσα ενημέρωσης, με επικεφαλής τον Μέρντοκ». Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο εσωκομματικό. Οι ψηφοφόροι χαμηλής κομματικής ταύτισης —εκείνοι που δεν βλέπουν τις εκλογές ως «πόλεμο ταυτοτήτων»— ήταν κρίσιμοι για τη νίκη του Τραμπ το 2024.

Οι ίδιοι αυτοί ψηφοφόροι, που τρέφουν βαθιά καχυποψία για τους ισχυρούς και το πολιτικό σύστημα, βλέπουν την υπόθεση Έπσταϊν ως επιβεβαίωση της πεποίθησης ότι κάποιοι προστατεύονται. Και αυτό μπορεί να αποβεί διαβρωτικό για την εικόνα του προέδρου, ακόμη και αν δεν μετατραπεί άμεσα σε κατάρρευση υποστήριξης.

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έδειξε ότι:

  • 60% των Αμερικανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει πληροφορίες για τον θάνατο του Έπσταϊν.
  • 69% θεωρεί ότι αποκρύπτονται στοιχεία για τους πελάτες του.

Ακόμη και ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς, 55% και 62% αντίστοιχα συμμερίζονται αυτές τις απόψεις.

Επιπλέον, το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο με τον τρόπο που ο Τραμπ διαχειρίζεται την υπόθεση.

Ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς, οι γνώμες είναι μοιρασμένες: 35% εγκρίνει, 30% αποδοκιμάζει και 35% δεν απαντά ή δηλώνει αβεβαιότητα. Η δημοσκόπηση έρχεται σε αντίθεση με το αφήγημα του Λευκού Οίκου, που επιμένει ότι «ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται».

Όπως έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social: «Έχω πετύχει περισσότερα μέσα σε 6 μήνες από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο στην ιστορία μας, κι αυτοί επιμένουν να μιλάνε για την απάτη του Έπσταϊν».

Ωστόσο, η πίεση παραμένει. Παρά τη θετική δυναμική στις εσωκομματικές μετρήσεις, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί του Τραμπ στη σκιά της υπόθεσης θυμίζουν γνωστά μοτίβα: επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, πόλωση, απόπειρα αλλαγής ατζέντας.

Όμως, όπως σημειώνει ο Ρεπουμπλικανός δημοσκόπος Γουίτ Έιρς, το βασικό πρόβλημα παραμένει: «Η υπόθεση Έπσταϊν δεν έχει τελειώσει. Και δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα τι θα δοθεί ή δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα».

Tags: ΕπστάινΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
Share217Tweet136Send

Σχετικά Άρθρα

«Δεν είμαστε αρνητικοί στον διάλογο αλλά στην κατάλληλη ώρα» λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση Χαρίτση
Πολιτική

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ο Αλέξης Χαρίτσης

Εξελίξεις στη Νέα Αριστερά, καθώς ο Αλέξης Χαρίτσης παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου το...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
24/03/2026
Πασχαλινό τραπέζι με …κοτόπουλο και χωρίς κοκορέτσι;
Ελλάδα

Πασχαλινό τραπέζι με …κοτόπουλο και χωρίς κοκορέτσι;

Οι αργοί ρυθμοί ελέγχων και η θανάτωση σχεδόν μισού εκατομμυρίου αιγοπροβάτων προκαλούν ανησυχία στην αγορά για τη διαθεσιμότητα αμνοεριφίων ενόψει...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
24/03/2026
Next Post
Αυτά τα ζώδια «ψοφάνε» για ερωτικά τρίγωνα

Αυτά τα ζώδια «ψοφάνε» για ερωτικά τρίγωνα

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa