Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη λίμνη Βίκο, περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ρώμης, μετά την εξαφάνιση του συζύγου της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας, Ευγένια Ροτσέλα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Λουίτζι Καβαλάρι βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του σε βάρκα όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε στο νερό και δεν εμφανίστηκε ξανά στην επιφάνεια.
Άγνωστο τι ακριβώς συνέβη
Οι ιταλικές Αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν ο άνδρας έπεσε κατά λάθος από το σκάφος ή αν αποφάσισε να βουτήξει στη λίμνη για να κολυμπήσει.
Αμέσως μετά το περιστατικό κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες, οι οποίοι πραγματοποιούν εντατικές έρευνες τόσο στη λίμνη όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Συνεχίζονται οι έρευνες
Η λίμνη Βίκο είναι ένας από τους γνωστότερους φυσικούς προορισμούς της περιφέρειας του Λάτσιο και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες για βαρκάδες και θαλάσσιες δραστηριότητες.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες ή για το αν υπήρχαν άλλοι επιβαίνοντες στο σκάφος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα να εντοπιστεί ο αγνοούμενος.
Η υπουργός Οικογένειας της Ιταλίας δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δημόσια δήλωση για το περιστατικό.





