, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ εκθρόνισε το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ από την κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα σκυλιά

Το χαριτωμένο Γαλλικό Μπουλντόγκ κατέκτησε τον τίτλο του πιο δημοφιλούς σκύλου στις ΗΠΑ, βάζοντας τέλος στην 31χρονη κυριαρχία του Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, στην κατάταξη του Αμερικανικού Κυνολογικού Ομίλου για το 2022.

Με την πλακουτσωτή μουσούδα, τα ελαφίσια μάτια και τα αυτιά νυχτερίδας, το Γαλλικό Μπουλντόγκ ανέβαινε σταθερά τα σκαλοπάτια στην κατάταξη, φθάνοντας το 2021 στη 2η θέση, υπογραμμίζει ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος που διατηρεί το μεγαλύτερο μητρώο καθαρόαιμων σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τι θα μπορούσες να μην αγαπήσεις σε αυτά; Είναι υπέροχοι σύντροφοι, χαριτωμένοι και πολύ τρυφεροί», είπε ο εκτροφέας Τζόνι Ντάνλι Τζούνιορ από την Ατλάντα.

Στην κατάταξη του 2012 η συγκεκριμένη ράτσα βρισκόταν στην 14η θέση της ίδιας λίστας. Έκτοτε οι εγγραφές Γαλλικών Μπουλντόγκ στο μητρώο του Αμερικανικού Κυνολογικού Ομίλου έχουν δεκαπλασιαστεί.

Ο Ντάνλι άρχισε να τα εκτρέφει ως χόμπι πριν από 17 χρόνια, πουλώντας κουτάβια σε φίλους και γνωστούς, προτού αποφασίσει το 2018 να ασχοληθεί επαγγελματικά.

Τα καθαρόαιμα κουτάβια δεν είναι φθηνά, οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 3.000 δολάρια. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των Γαλλικών Μπουλντόγκ έχει οδηγήσει σε αύξηση κλοπών με θύματα σκύλους αυτής της ράτσας. Το 2021 δύο Γαλλικά Μπουλντόγκ που ανήκαν στην τραγουδίστρια Lady Gaga εκλάπησαν στο Λος Άντζελες.

Ο Ντάνλι παραδέχεται πως η συγκεκριμένη ράτσα είναι ευάλωτη σε αναπνευστικά προβλήματα και παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Επισημαίνει πως οι κίνδυνοι είναι πολύ χαμηλότεροι όταν χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή μόνο σκύλοι με εξαιρετικό ιατρικό ιστορικό.

Ο μέχρι πρότινος δημοφιλέστερος σκύλος στις ΗΠΑ, το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, εξακολουθεί να έχει φανατικούς οπαδούς. Υποχώρησε στη 2η θέση της κατάταξης, μπροστά από το Γκόλντεν Ριτρίβερ και τον Γερμανικό Ποιμενικό.

«Είναι όλα υπέροχα σκυλιά», λέει ένας άλλος εκτροφέας από την Ατλάντα. «Αγαπώ τα Λαμπραντόρ, μη με παρεξηγήσετε… Αλλά τα Γαλλικά Μπουλοντόγκ είναι τα κορυφαία. Μοιάζουν με ανθρωπάκια. Όταν σε κοιτούν στα μάτια, η καρδιά σου λιώνει», εξηγεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.