06:02, Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Το Κρεμλίνο λέει ότι η Δύση πυροδότησε την παγκόσμια επισιτιστική κρίση με κυρώσεις

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Δύση πυροδότησε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιβάλλοντας τις αυστηρότερες κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος – και η προσπάθεια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία ως τιμωρία – έχουν εκτοξεύσει την τιμή των σιτηρών, του μαγειρικού λαδιού, των λιπασμάτων και της ενέργειας στα ύψη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε έντονη επαφή με τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία καθώς επιδεινώνεται η παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε πως συμφώνησε με την εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μια επισιτιστική κρίση που θα μπορούσε να προκαλέσει λιμό.

«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας αρκετά αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Δεν είμαστε η πηγή του προβλήματος. Η πηγή του προβλήματος που οδηγεί στην παγκόσμια πείνα είναι αυτοί που επέβαλαν κυρώσεις εναντίον μας και οι ίδιες οι κυρώσεις”.