, Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τουρκία: «Πράσινο φως» για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Τη διαδικασία για την επικύρωση της υποψηφιότητας της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αποφάσισε να ξεκινήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είδαμε ότι η Φινλανδία έχει λάβει ειλικρινή και συγκεκριμένα βήματα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα γίνει ισχυρότερο με την ένταξη της Φινλανδίας και έτσι θα παίξει ενεργό ρόλο στη διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας και σταθερότητας»., πρόσθεσε.

Ο ίδιος, τόνισε, ότι ελπίζει να επικυρωθεί η αίτηση της Φινλανδίας για ένταξη στη συμμαχία πριν από τις εκλογές του Μαΐου.

Για την υποψηφιότητα της Σουηδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, η Άγκυρα «θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Στοκχόλμη, στη βάση των αρχών του ΝΑΤΟ και την προσέγγισή του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», επεσήμανε ο Ερντογάν. «Η υποψηφιότητα της Σουηδίας θα εξαρτηθεί άμεσα από τα μέτρα τους».

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι παρέδωσε στη Σουηδία λίστα 120 «τρομοκρατών» και απαίτησε τον επαναπατρισμό τους, κάτι που δεν έκανε η χώρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.