ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τυφώνας «Μίλτον»: «Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε» – Προειδοποίηση των Αρχών στους κατοίκους

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
09/10/2024
Διεθνή
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0
Τυφώνας «Μίλτον»: «Γράψτε το όνομά σας με μαρκαδόρο για να σας ταυτοποιήσουμε» – Προειδοποίηση των Αρχών στους κατοίκους

Related Post

Τραμπ: Είτε θα κάνουμε συμφωνία με το Ιράν, είτε «θα τελειώσουμε τη δουλειά»

Λευκός Οίκος: Αύριο η συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ

Νετανιάχου προς ΗΠΑ: «Όχι» στην πώληση F-35 στην Τουρκία

Ουαλία: Νεκρή 14χρονη μετά από επίθεση με μαχαίρι

Ο απόλυτος τρόμος επικρατεί στη Φλόριντα, καθώς οι αρχές έχουν προχωρήσει σε μια ανατριχιαστική προειδοποίηση προς τους κατοίκους που δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τις περιοχές που απειλούνται από τον φονικό τυφώνα Μίλτον: να γράψουν το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι τους, ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν σε περίπτωση που εντοπιστεί η σορός τους.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι, προειδοποίησε ότι όποιος επιλέξει να μείνει στις περιοχές που έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης, θα βάλει τη ζωή του σε τεράστιο κίνδυνο. «Πιθανόν να πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, ώστε να ξέρουν ποιος είστε όταν σας βρουν μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μούντι.

Δείτε live την πορεία του τυφώνα Μίλτον

Η προειδοποίηση αυτή έγινε σε μια στιγμή όπου η Φλόριντα δεν έχει προλάβει ακόμα να συνέλθει από την καταστροφή του τυφώνα Έλεν, που έπληξε την περιοχή πριν από μόλις δύο εβδομάδες, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα. Η Γενική Εισαγγελέας επεσήμανε ότι ακόμα και τώρα εντοπίζονται σοροί ανθρώπων κατά μήκος της ακτής, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από το καταστροφικό κύμα καταιγίδας.

Ο δήμαρχος του Μπράντεντον της Φλόριντα, Τζιν Μπράουν, καλεί τους κατοίκους να καταφύγουν σε καταφύγιο ώρες πριν από την αναμενόμενη προσγείωση του τυφώνα Μίλτον, καθώς η πόλη βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της προβλεπόμενης διαδρομής του κυκλώνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερουσιαστής Ρικ Σκοτ, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς από εμάς εδώ δεν μπορεί να σώσει τη ζωή σας αν εσείς αποφασίσετε να παραμείνετε σε κίνδυνο».

Η δραματική οδηγία επαναλήφθηκε και από τον Σερίφη Μπιλ Πράμελ της Κομητείας Σάρλοτ, ο οποίος τόνισε ότι οι κάτοικοι πρέπει να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να εγκαταλείψουν άμεσα τις επικίνδυνες ζώνες, διαφορετικά οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι ελάχιστες.

Η κατάσταση στη Φλόριντα γίνεται όλο και πιο ανησυχητική, με τις αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό και να προσπαθούν να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους να απομακρυνθούν πριν να είναι αργά.

Μικρή εξασθένηση

Ο τυφώνας «Μίλτον» εξασθένησε ελαφρώς το πρωί της Τετάρτης, κινούμενος πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού και τώρα πνέει με ανέμους ταχύτητας 249 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Η συγκεκριμένη μέτρηση τον φέρνει μόλις 3,2 χιλιόμετρα την ώρα κάτω από το όριο της κατηγορίας 5. Ο «Μίλτον» θα συνεχίσει να χάνει – έστω και λίγο – ίσχυ τις επόμενες ώρες, αλλά θα παραμείνει ένας εξαιρετικά μεγάλος τυφώνας κατά την άφιξή του στη Φλόριντα στη διάρκεια της νύχτας.

Σε γράφημά του το NBC καταγράφει τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της στάθμης των υδάτων έως και 4,5 μέτρα στην περιοχή της Τάμπα, η οποία αναμένεται να χτυπηθεί περισσότερο από τον Μίλτον.

nbc-grafima

«Ο Milton παραμένει ένας καταστροφικός τυφώνας. Προβλέπεται να φτάσει στις ακτές του Κόλπου της Φλόριντα αργά απόψε ως επικίνδυνος μεγάλος τυφώνας» αναφέρεται σε ενημέρωση από το κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος)

Εκατοντάδες χιλιάδες εκκενώνουν την πολιτεία της Φλόριντα (πληθυσμού 5,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων), η οποία αναμένει έναν πρωτοφανούς αγριότητας -τον χειρότερο των τελευταίων 100 ετών- τυφώνα: οι Αρχές περιμένουν ότι όταν θα φτάσει στην κορύφωσή του, οι άνεμοι θα κινούνται μεταξύ των 280, ενδεχομένως και ως των 350 χλμ/ωρα, το νερό θα ξεπερνά σε ύψος τα 3 μέτρα.

Hurricane Milton is expected to bring a destructive storm surge to Florida's west coast. @StephanieAbrams uses our FloodFX simulation technology to show you what that could look like ⬇️ pic.twitter.com/rg996zNHy2

— The Weather Channel (@weatherchannel) October 8, 2024

Το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA έχει απαγορεύσει στο προσωπικό της την είσοδο, διατηρώντας μόνο το προσωπικό ασφαλείας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα Universal Studios, Disney World, SeaWorld ενόψει του τυφώνα. Χιλιάδες οχήματα έχουν κατευθυνθεί βόρεια στον Interstate 75, τον κύριο δρόμο στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, καθώς οι κάτοικοι ακολουθούν τις εντολές εκκένωσης. Η κυκλοφορία έχει φράξει τις νότιες λωρίδες του δρόμου για χιλιόμετρα, καθώς άλλοι κατευθύνονται προς τη σχετική ασφάλεια του Φορτ Λόντερντεϊλ και του Μαϊάμι στην άλλη πλευρά της πολιτείας.


Στο μεταξύ, 5.000 άνδρες της Εθνοφρουράς, με διασωστικά ελικόπτερα, λέμβους και ειδικά αμφίβια οχήματα, έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή και αναμένουν να επέμβουν όπου χρειαστεί. Δέκα νοσοκομεία και περισσότερες από 300 δομές φροντίδας (ηλικιωμένων, νεογνών, μακροχρόνια ασθενών κ.α.) έχουν εκκενωθεί και τα νοσοκομεία επιφυλακής ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο.

Πηγή: protothema.gr

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ: Το FBI ευθύνεται για τα γεγονότα τις 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Κωπιτώλιο
Διεθνή

Τραμπ: Είτε θα κάνουμε συμφωνία με το Ιράν, είτε «θα τελειώσουμε τη δουλειά»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι μια λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «πιο κοντά απ’...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/07/2026
ΗΠΑ: Η Μυστική Υπηρεσία πυροβόλησε ένοπλο άνδρα κοντά στον Λευκό Οίκο - Λευκός Οίκος, Ουάσινγκτον ----- Κατάρ – Τραμπ: Τζάμπο τζετ, διπλωματία και συνταγματικά ερωτήματα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Αύριο η συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Άγκυρα. Το πρόγραμμα...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/07/2026
Next Post
Super League 2: Οργή στον Ηρακλή για τους ορισμούς διαιτητών με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ηρακλής: Με Στάικο στο ντέρμπι με την ΑΕΛ












Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa