16:12, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Βρετανία: Μείωση άνω του 30% στα ημερήσια κρούσματα – «Η κρίση τελειώνει» λένε επιδημιολόγοι

Σταδιακή αποκλιμάκωση των μολύνσεων της παραλλαγής Omicron καταγράφεται στη Βρετανία, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης όπου το ένα αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων διαδέχεται το άλλο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Γαλλίας όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν, το προηγούμενο 24ωρο, τα 300.000, ενώ ιστορικό υψηλό καταγράφηκε, επίσης, σε Σερβία και Σλοβενία, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Στη Γηραιά Αλβιόνα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 129.587 μολύνσεις, αριθμός μειωμένος κατά 33,4% σε σχέση με την περασμένη βδομάδα.

Οι θάνατοι έφτασαν τους 398, αυξημένοι, κατά 19, σε σχέση με χθες. Προβληματίζει ο αριθμός νεκρών καθώς κινήθηκε σε υψηλό 11 μηνών.

Την περασμένη Τετάρτη στη Βρετανία καταγράφηκαν 194.747 περιστατικά κορωνοϊού.

Οι κορυφαίοι υγειονομικοί της Βρετανίας διατείνονται ότι η χώρα θα μπορέσει να βγει σύντομα από την κρίση της Omicron.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο επιδημιολόγος Ντέιβιντ Λ. Χέιμαν υποστήριξε ότι η πανδημία «έχει σχεδον τελειώσει στη Βρετανία».

Πάντως, τη δική της μάχη δίνει η Γηραιά Ήπειρος κατά του κορωνοϊού, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα και περιορισμούς, τη στιγμή που εξετάζεται από χώρες της Ευρώπη η χορήγηση της τέταρτης δόσης σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.