, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Βρόμικο σχέδιο Ερντογάν: Μετατρέπει τα Κατεχόμενα σε «παράδεισο» του εγκλήματος

Στη μετατροπή των Κατεχομένων της Κύπρου σε έναν σύγχρονο «παράδεισο» εγκλήματος θέλει να προχωρήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι βασικοί του συνεργάτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor.

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Ο επικεφαλής της Τουρκίας διόρισε πρόσφατα έναν νεοεθνικιστή ως «πρέσβη» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πως θέλει να μετατρέψει την περιοχή στο νησί της Μεσογείου σε «Sin City», όπου τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, τυχερών παιχνιδιών και τράφικινγκ μπορούν να λειτουργούν ατιμώρητα και χωρίς καταστολή. Βάσει της ανάλυσης του Nordic Monitor, μόνο τυχαία δεν ήταν η απόφαση του Ερντογάν να τοποθετήσει τον Μετίν Φεϊζιόγλου στη συγκεκριμένη θέση.

Ο συγκεκριμένος μόνο διπλωμάτης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί: Πρόκειται για έναν αντιδυτικό, νεοεθνικιστή δικηγόρο που δεν έχει εμπειρία σε επίπεδο διεθνών σχέσεων και διακρατικών επαφών. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Φεϊζιόγλου συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με τις σκοτεινές δυνάμεις των νεοεθνικιστικών δικτύων (Ulusalcı) που τους αρέσει να λειτουργούν πέρα ​​από τη σφαίρα του νόμου και στο παρελθόν ενοχοποιήθηκαν για δολοφονίες, σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατά καιρούς στόχευαν μη μουσουλμάνους στην Τουρκία.

Ο νέος «πρέσβης» Φεϊζιόγλου, που έχει εδώ και χρόνια σχέσεις με νεοεθνικιστές στην Τουρκία, το 2014 είχε βοηθήσει τον Ερντογάν να μετατρέψει το δικαστικό σώμα σε πολιτικό εργαλείο, ενώ είχε κάνει μια επιτυχημένη εκστρατεία για την απελευθέρωση διαβόητων προσωπικοτήτων που συνωμοτούσαν κατά της Δύσης και των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Επιπρόσθετα, συνέβαλε στην προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να ελέγξει σε όλα τα επίπεδα το τουρκικό κράτος, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να τον επιβραβεύσει διορίζοντάς τον ως «πρέσβη» στα Κατεχόμενα στις 31 Οκτωβρίου, καθιστώντας τον ουσιαστικά άτυπο κυβερνήτη του ψευδοκράτους.

Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί ήδη ένα μέρος όπου δρουν ανεξέλεγκτα μεγάλες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και μαφιόζοι, οι οποίοι κατά καιρούς εργάζονται για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, ούτως ώστε να διεξάγουν διάφορες μυστικές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα τουρκικά σύνορα.

Η αποκάλυψη ότι οι νεοεθνικιστές της Τουρκίας εργαλειοποιούν τα Κατεχόμενα για τους εγκληματικούς τους σκοπούς έγινε λόγω μιας δικαστικής υπόθεσης το 2011, όταν η αστυνομία στη δυτική επαρχία της Σμύρνης άρχισε να ερευνά μια καταγγελία για κύκλωμα πορνείας, εντοπίζοντας τελικά ένα εξελιγμένο δίκτυο κατασκοπείας, με εκβιασμούς και παγίδες όπου το σεξ με γυναίκες συνοδούς χρησιμοποιούνταν για να δελεάσουν στόχους, να αναπτύξουν περιουσιακά στοιχεία και να εξαγάγουν κρίσιμες πληροφορίες. Τότε, ενοχοποιήθηκαν δεκάδες στρατιωτικοί, αλλά και πράκτορες πληροφοριών, αστυνομικοί, διπλωμάτες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Μιλάμε, δηλαδή, για μετατροπή των Κατεχομένων σε μια «αμαρτωλή καζινούπολη», με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL