, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

«Ξελόγιαζε τους Δυτικούς με μεθόδους της ΚGB…»

«Ο Πούτιν είχε επί δεκαετίες μια κρυφή ατζέντα σαν το Γ’ Ράιχ, αλλά κατάφερνε χρησιμοποιώντας τις πρακτικές της KGB να εξαπατά, ξελογιάζοντας με ψέματα τους Δυτικούς», πιστεύει η ΓκάλιαΆκερμαν, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος του Πούτιν», που μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία.

Κεντρική ομιλήτρια στο σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής και Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΟΕ) της ΕΕ στο Ζάγκρεμπ, η Άκερμαν τόνισε ότι ο Πούτιν είχε πάντα ένα κρυφό σχέδιο για να «ξελογιάζει με ψέματα τη Δύση», παρά το γεγονός ότι πάντα υπήρχαν τα σημάδια ότι το καθεστώς του «οδεύει προς την απολυταρχία και τον φασισμό». Σύμφωνα με την Άκερμαν, «οι Δυτικοί αγνόησαν αυτά τα σημάδια ή παραπλανήθηκαν στην ανάλυσή τους, καθώς ο Πούτιν έδειχνε στις συνομιλίες του με τους ηγέτες ότι είναι διατεθειμένος να βρει κοινή συναίνεσημαζί τους, τονίζοντας τις επιχειρηματικές και οικονομικές ευκαιρίες μιας καλής σχέσης με τη Ρωσία».

«Όλοι άκουγαν αυτό που ήθελαν»

«Εκπαιδευμένος στην KGB, ο Πούτιν λειτουργεί με την ηθική της και τα ψέματά της. Ξέρει και τη λογική της αγοράς, του καπιταλισμού και του κέρδους», τόνισε ηΆκερμαν, προσθέτοντας ότι «οΠούτιν μίλησε στην Μπούντεσταγκστα γερμανικά, στη Γαλλία αναφέρθηκε στον Γκωλισμό για να κερδίσει τις καρδιές πολιτικών και πολιτών, δέχθηκε πρόσκληση σε ένα μπούνγκα πάρτιαπό τον τότε πρωθυπουργό της Ιταλίας Μπερλουσκόνι …Όλοι άκουγαν αυτό που ήθελαν, ακόμη και το Ισραήλ, αφού ο Πούτιν δεν είναι αντισημίτης».

«Αλλά πίσω από όλα αυτά βρισκόταν ένα κρυφό σχέδιο για την παλινόρθωση της ρωσικής αυτοκρατορίας. Απότο 2007, ο Πούτιν δήλωνε σε επιθετικό τόνο αντίθετος στην προς ανατολάς διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ζητώντας ζωτικό χώρο για τη Ρωσία, αλλά δεν του έδωσαν σημασία», κατέληξε η Άκερμαν, εξηγώντας εν μέρει τον λόγο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας ΆνγκελαΜέρκελπαραδέχθηκεότι στο τέλος της θητείας της δεν είχε ισχύ για να επιβληθεί στον Πούτιν. Αποκάλυψε ότι τον Αύγουστο του 2021σχεδίαζε από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν τη διοργάνωση συνομιλιών με τον Πούτιν, «αλλά σε ό,τι αφορά την πολιτική εξουσίας είχα τελειώσει,και για τον Πούτιν μόνο η εξουσία μετράει… Όλοι ήξεραν ότι το φθινόπωρο φεύγω», είπε η Μέρκελ στο «Spiegel».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL