Αν εμφανιζόταν σήμερα ο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο πρόβλημα θα ήταν πού να αφήσει το άλογο. Στο πεζοδρόμιο θα εμπόδιζε, στον ποδηλατόδρομο επίσης, σε θέση κατοίκων θα χρειαζόταν δικαιολογητικά. Κάποιος θα του πρότεινε να το βάλει «δυο λεπτά με αλάρμ». Κι έτσι, πριν προλάβει να σώσει την πόλη, θα είχε αρχίσει να μας μοιάζει.
Αυτό είναι το ανησυχητικό με τη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει έναν τρόπο να αφομοιώνει ακόμη και τις καλύτερες προθέσεις. Έλα να αλλάξεις τα πράγματα, λέμε. Αρκεί να μη χρειαστεί να αλλάξω εγώ θέση.
Του Αγίου Δημητρίου, λοιπόν. Γιορτάζει η πόλη, γιορτάζουμε κι εμείς οι συνονόματοι, με μια περηφάνια δυσανάλογη προς την προσωπική μας συμβολή. Εγώ, πάντως, στην προστασία της Θεσσαλονίκης έχω συνεισφέρει κυρίως υποδείξεις. Από ασφαλή απόσταση και συνήθως καθιστός.
Διαβάστε περισσότερα: https://karfitsapress.gr/




