, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

6ο Πανελλήνιο Εξειδικευμένο Ογκολογικό Συνέδριο «Προεγχειρητικές Συστηματικές Θεραπείες σε Καρκίνο – Πως και πόσο βελτιώνονται τα χειρουργικά αποτελέσματα»

Στις 23 & 24 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί το 6ο Πανελλήνιο Εξειδικευμένο Ογκολογικό Συνέδριο, στο Αμφιθέατρο Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου καταξιωμένοι επιστήμονες θα συζητήσουν για την προεγχειρητική θεραπεία, σε πλειάδα καρκινικών νόσων, αποσκοπώντας στην βελτίωση των ογκολογικών αποτελεσμάτων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να συνεισφέρει στη σημαντική επικαιροποίηση των γνώσεων για τον ιάσιμο καρκίνο. Η ανάπτυξη της ανοσοθεραπείας σε συνδυασμό με την χημειοθεραπεία έχει καταστήσει τον καρκίνο πολύ περισσότερο εγχειρήσιμη νόσο, με συνέπεια την αύξηση του ποσοστού ίασης μετά την εγχείρηση.

Εκτός από τους ογκολόγους, το συνέδριο αφορά χειρουργούς όλων των ειδικοτήτων, δηλαδή, γενικούς χειρουργούς, θωρακοχειρουργούς, ουρολόγους, γυναικολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ιατρό.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Δρ. Χρήστος Εμμανουηλίδης Παθολόγος – Ογκολόγος στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης Η επιστημονική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.