01:18, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Άνω Πόλη: «Κάνουμε πράξη τη συνοικιακή κομποστοποίηση»

Ο Κύκλος – Εργαστήριο Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας και η Ομάδα Κομποστοποίησης Άνω Πόλης σας προσκαλούν στην πλατεία Κουλέ Καφέ, εν όψει της επικείμενης τοποθέτησης ενός συνοικιακού κομποστοποιητή.

Την Κυριακή 29 Μαΐου, με τη συνεργασία και την καθοδήγηση μελών της ομάδας RE:THiNK, εξοικειωνόμαστε με την πρακτική της κομποστοποίησης σε επίπεδο γειτονιάς και μέσα από βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια αλλά και ενημερωτικό υλικό μαθαίνουμε για την αξία αυτού του τρόπου “ανακύκλωσης” των οργανικών μας απορριμμάτων και πως μπορούμε να το κάνουμε σωστά.

Μικροί και μεγάλοι θα μάθουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε συλλογικά τον κομποστοποιητή και από παραγωγοί απορριμάτων να γίνουμε παραγωγοί πλούσιου εδαφοβελτιωτικού χώματος, αποτρέποντας τα οργανικά μας απορρίμματα από το να καταλήξουν στις χωματερές!

Πρόγραμμα:

10.30 – 12.00:

  • Παρουσίαση του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης και της αξίας της κομποστοποίησης για τη μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ανάκτησης ενέργειας υπέρ των πολιτών
  • Παρουσίαση της αξίας της αναγεννητικής καλλιέργειας ως εργαλείου εκπαίδευσης και διαχείρισης ενέργειας για μια βιώσιμη κοινωνία

12.30 – 14.00:

  • Ενημερωτικό εργαστήριο για την ορθή χρήση ενός συνοικιακού κομποστοποιητή για παιδιά και ενήλικες
  • Ανταλλαγή σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες από την Ανοιχτή Τράπεζα Σπόρων του Αγροκτήματος Φοίφα

Πληροφορίες:
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση και εργαστήριο
Κυριακή 29 Μαΐου | 10:30 – 14:00