, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

“Discover Dogs”: Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Απριλίου στη ΔΕΘ HELEXPO

Η μεγαλύτερη γιορτή για όλους τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου DiscoverDogs επιστρέφει στις 9 και 10 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 16 τόσο στον εσωτερικό του χώρο όσο και στον εξωτερικό- υπαίθριο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το περίπτερο 16,εντός της ΔΕΘ HELEXPO (είσοδος από την Εγνατία – Πανεπιστήμια).

Με ελεύθερη είσοδο, οι διοργανωτές καλούν τους κηδεμόνες και φίλους του σκύλου, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφθούν την εκδήλωση και να γίνουν μέρος της μεγάλης μας γιορτής, ώστε όλοι μαζί να γνωρίσουν όσο γίνεται καλύτερα τον πιο πιστό μας φίλο.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα Discover Dogs 2022 θα αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που θα έχει ως βασικό της σκοπό την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των κηδεμόνων μέσα από συμμετοχικούς ερευνητικούς τρόπους μάθησης με διαθεματική και διεπιστημονική διάσταση.

Ενημερωτικός Προθάλαμος: Για όσους επισκέπτες έρθουν με τον σκύλο τους!

Με την είσοδό σας στο φεστιβάλ, στον ενημερωτικό προθάλαμο και εντός του περιπτέρου 16 όπου βρίσκεται η είσοδος των σκύλων των επισκεπτών και εφόσον τηρείτε τις προϋποθέσεις εισόδου με σκύλο που θα βρείτε στο www.discoverdogs.gr, θα συναντήσετε τον κτηνίατρο και τον εκπαιδευτή της διοργάνωσης. Στο σημείο αυτό θα πραγματοποιείται ο κτηνιατρικός έλεγχος (έλεγχος microchip, βιβλιαρίου υγείας) αλλά και ο έλεγχος της συμπεριφοράς του σκύλου επισκέπτη. Ας μην ξεχνάμε ότι υπεύθυνη κηδεμονία σημαίνει να σέβομαι όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, να τηρώ τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των διοργανωτών και, κυρίως, να φροντίζω για την καθαριότητα του χώρου.

Αμφιθέατρο Γνώσεων

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στο Αμφιθέατρο έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα διεξαχθούν ομιλίες από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, διατροφής σκύλων κ.α. Καταξιωμένοι επαγγελματίες θα μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες του κοινού. Όλες οι νέες τάσεις, οι σύγχρονες μελέτες και τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία θα παρουσιαστούν από τους καταλληλότερους ανθρώπους του χώρου, σε ένα διήμερο γεμάτο νέες πληροφορίες, σεβασμό, ενσυναίσθηση και αγάπη για τον σκύλο.

Στο σημείο μπροστά από το Περίπτερο 16, στον εξωτερικό χώρο, θα διεξαχθεί η Διπλή έκθεση Μορφολογίας Σκύλων από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Ο Κ.Ο.Π.Ε.ΘΕ. είναι ένας νεοσύστατος όμιλος που έχει ως στόχο την προώθηση και ανάδειξη της κυνοφιλίας, του κυναθλητισμού και των καθαρόαιμων ελληνικών και ξένων φυλών. Οι καθαρόαιμες φυλές αποτελούνται από σκύλους με σταθερά γονιδιακά χαρακτηριστικά, μορφολογία, χαρακτήρα και χρησιμότητα με μια προσφορά τεράστια σε διασώσεις, έρευνες, αστυνομία και φύλαξη, αλλά και σκύλους ως οδηγούς τυφλών, ως σκύλους για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά και ως σκύλους συντροφιάς.

Στο Κεντρικό στίβο της έκθεσης, μέσα στο Περίπτερο 16, θα παρακολουθήσετε παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο τα οποία θα πρέπει να είναι κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητάς του, όντας πάντα διασκεδαστικά και προσφέροντάς του ψυχική και σωματική διέγερση συνεχώς. Η σωματική εκτόνωση ενός σκύλου κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξή του, ενώ η πνευματική του εκτόνωση είναι εξίσου σημαντική και αυτό είναι κάτι που η Discover Dogs 2022 το έχει λάβει υπόψιν της και είναι πανέτοιμη να σας δώσει τις καλύτερες ιδέες και για αυτό. Η απαραίτητη φυσική αλλά και νοητική εκτόνωση του σκύλου μας άλλωστε, τον κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο υγιή και πιο ήρεμο! Στον κεντρικό στίβο θα διεξαχθούν επίσης και οι τελικοί των εκθέσεων μορφολογίας του Κυνοφιλικού Ομίλου Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσίες

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη Discover Dogs 2022 θα έχουν, όπως πάντα, τα φιλοζωικά σωματεία. Πιστεύουμε πολύ στην υιοθεσία αδέσποτων σκύλων ως μια πράξη υπέρτατης αγάπης αλλά και διάσωσης ενός ζώου που υποφέρει είτε στον δρόμο είτε σε κάποιο κλουβί καταφυγίου. Στην Ελλάδα ζούνε δυστυχώς εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι και η μοναδική λύση, εκτός από τη στείρωσή τους, είναι και η υπεύθυνη υιοθεσία από ευσυνείδητους συμπολίτες μας που θα θελήσουν να βάλουν στη ζωή τους έναν φίλο που δεν έχει αυτή τη στιγμή σπίτι και οικογένεια.

Δράσεις για παιδιά

Η Discover Dogs 2022 είναι μια έκθεση που έχει σχεδιαστεί και για τους μικρούς μας επισκέπτες μέσα από εναλλακτικούς τρόπους φιλοζωικής εκπαιδευτικής προσέγγισης που δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιδί και στην ανάπτυξη της σχέσης του με την κοινωνία και τα μέλη της ανάμεσα στα οποία είναι και τα ζώα!

Εμπορικά Περίπτερα

Στο σημείο της εμπορικής έκθεσης θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα περίπτερα εταιρειών όπου θα συναντήσετε επαγγελματίες για να σας προτείνουν τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες και τα ποιοτικότερα προϊόντα. Θα έχετε ακόμη τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για διατροφικά προϊόντα, αξεσουάρ, υπηρεσίες grooming, ξενοδοχεία σκύλων και άλλα πολλά που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη και πιο εύκολη τη ζωή του σκύλου σας αλλά και τη δική σας. Θα μπορείτε να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες ανάγκες του σκύλου σας, να συλλέξετε πολύτιμες πληροφορίες για την εκπαίδευσή του, να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν αλλά και να κερδίσετε πολλά δώρα!

Είτε επιλέξετε να μας επισκεφτείτε με τον σκύλο σας ή χωρίς, λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού θα πρέπει να προεγγραφείτε στο: https://www.discoverdogs.gr/proeggrafeite/

Δείτε όλες τις πληροφορίες στο www.discoverdogs.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.