23:00, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και χώρου βρεφικής φροντίδας και θηλασμού στη Νικόπολη

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά και του χώρου Βρεφικής Φροντίδας & Σημείου θηλασμού, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ., στο κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, στη Νικόπολη της ΔΕ Σταυρούπολης.

Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιωθεί από μουσικά σχήματα των Δημοτικών Ωδείων Σταυρούπολης και Πολίχνης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Να σημειωθεί ότι η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής είχε εγκαινιάσει στις 28 Φεβρουαρίου 2022 τον πρώτο Χώρο Βρεφικής Φροντίδας – Σημείο Θηλασμού, στην Ευκαρπία, ταυτόχρονα με τη διεύρυνση των αιθουσών δράσης της Παιδικής Ομπρέλας, στον πρώτο όροφο του δημοτικού κτηρίου, επί της οδού Παύλου Μελά 4, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξη τρόπο στη σύγχρονη γυναίκα, που μάχεται να ανταπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους της ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά είχε επισκεφθεί ο κ. Γιάννης Τσακίρης – Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και κ. Νίκη Δανδόλου – Ειδική Γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Σεπτέμβριο του 2021, στις πρώτες εβδομάδες της λειτουργίας του Παραρτήματος Ρομά και πλέον, με τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών έφτασε η ώρα των επίσημων εγκαινίων για τη δομή που αγκαλιάζει ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017 και ο ρόλος του είναι συμπληρωματικός και υποστηρικτικός προς τη λειτουργία του τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχοντας μία έντονη και αποτελεσματική δράση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών της κοινότητας του δήμου.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του ως τοπικού σημείου αναφοράς για την διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στον Δήμο, διεύρυνε τη λειτουργία του με την σύσταση του Παραρτήματος ΡΟΜΑ από τον Ιούνιο του 2021. Η συγκεκριμένη δομή, στόχο έχει την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης, την ενσωμάτωση στη δημόσια εκπαίδευση και την προώθηση στην απασχόληση της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού.

Σήμερα στελεχώνεται από δεκατέσσερις (13) υπάλληλους: έξι κοινωνικούς λειτουργούς, δύο ψυχολόγους, μία νοσηλεύτρια, μία παιδαγωγό, μία σύμβουλο απασχόλησης, μία διαμεσολαβήτρια και μία διαπολιτισμική μεσολαβήτρια με γνώση ρωσικής γλώσσας.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», στον Άξονα «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας-ΕΚΤ» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).