, Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Έκοψε την πίτα η Ένωση Γυναικών Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της πίτας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν   μέλη και φίλες του παραρτήματος καθώς εκπρόσωποι από το Δήμο Θεσσαλονίκης, από συλλόγους και φορείς της πόλης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, σε ένα ζεστό κλίμα συνάθροισης, ανταλλάχθηκαν σκέψεις και απόψεις για τα τρέχοντα γεγονότα που αφορούν τη γυναίκα αλλά και την κοινωνία.

>>> Εκπρόσωποι από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και Alumni Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης.

Επίσης διαβάστηκε η ανακοίνωση της συμφωνίας των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποδοχή της πρώτης Οδηγίας για την καταπολέμηση της βίας κατά των Γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, μετά από πιέσεις και αγώνες τριάντα ετών του Λόμπυ Γυναικών και των Γυναικείων Οργανώσεων. Θεωρούμε  ότι η συμφωνία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική με την βοήθεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, κατά της  ειδεχθέστερης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Νέες μορφές βίας, όπως εκείνες μέσω διαδίκτυο, αναγνωρίζονται και τιμωρούνται, ενώ σειρά μέτρων για την πρόληψη της βίας και την στήριξη των θυμάτων θεσμοθετούνται.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας 48 χρόνια από το 1976 αγωνίζεται  για τα  δικαιώματα των γυναικών, προτείνοντας  παρεμβάσεις σε νόμους, παρεμβάσεις προς την  πολιτεία για την δημιουργία υποδομών  που αφορούν την γυναίκα,  την οικογένεια, και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Συνεχίζουμε  τον αγώνα. Ενώνουμε τη φωνή μας για δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, στην αγορά εργασίας, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με δράσεις ενημερώσεις και προτάσεις. Ευχαριστούμε όλες και όλους και ιδιαίτερα τα μέλη μας για την αδιάκοπη στήριξη. Η Πρόεδρος  ΕΓΕ-Θεσσαλονίκης Έλενα Ρουσάκη».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.