, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

SKG To Do List: Τι μπορείς να κάνεις στη Θεσσαλονίκη – 7 προτάσεις

SKG To Do List. Επτά προτάσεις για να γεμίσεις τις ημέρες σου με μουσική, θέατρο, τέχνες, βιβλία, γεύσεις, στη Θεσσαλονίκη.

Επιμέλεια: Φιλίππα Βλαστού

Η Φωτογραφία

Ο Κινηματογράφος Βάκουρα στις 13/02 επιστρέφει με μια βραδιά ελληνικού κινηματογράφου. «Η Φωτογραφία» του αιρετικού Νίκου Παπατάκη, μια ταινία που θεωρείται από πολλούς ως μια εκ των σπουδαιότερων ελληνικών όλων των εποχών, θα προβληθεί σε κόπια 35mm, στις 21:00.

Συγγραφείς του κόσμου

Συζητήσεις που αξίζει να ακούσεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αγαπημένοι συγγραφείς μαζί με άλλους συνομιλητές ανοίγουν διάλογο προσφέροντας στο κοινό ερεθίσματα σκέψης. Στις 12/02 προσκεκλημένοι είναι η συγγραφέας Gonda Van Steen, ο ιστορικός και επιμελητής βιβλίων Στρατής Μπουρνάζος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα, στις 19:00.

Merlot, μια must επιλογή

Το «Μerlot» (Ναυάρχου Κουντουριώτη 15) είναι ένα από τα must μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που πρέπει να επισκεφθείς. Η καλή κουζίνα συναντά το κρασί και οι γεύσεις ενώνονται για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία γευστικής απόλαυσης. Οι κοπές κρεάτων είναι το ατού του μαγαζιού που έχει ήδη κατακτήσει τους γευστικούς ουρανίσκους της πόλης, ακόμη και των πιο απαιτητικών.

Γιάννης Κότσιρας

Ο Γιάννης Κότσιρας έρχεται στο Block 33 στις 10/02, στις 21:30. Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς του έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με παλιά και νέα αγαπημένα του τραγούδια. Στο live θα ακουστούν και κομμάτια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών «Παράθυρο στο άπειρο».

Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ και η dreamideamachine ΑΜΚΕ παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση «Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας». 28 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, διαπραγματεύονται το «Τραύμα» μέσα από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδας. Ώρες: 18:00- 20:00.

Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη

Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί την παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel που αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη». Το έργο είναι συνέχεια της ζωής των ηρώων που επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη. H παράσταση ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

November

Το έργο «November» του David Mamet, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα, ανεβαίνει στο θέατρο Φαργκάνη μέχρι τις 18/02. «Το έργο ξεμπροστιάζει τις οικονομικές συμφωνίες μεγάλων λόμπι, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από κυβερνήσεις προς στον λαό, καθώς και την πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.