, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

SKG To Do List: Τι να κάνεις στη Θεσσαλονίκη – Επτά προτάσεις

SKG Το Do List. Επτά προτάσεις που μπορείς να δεις, να γευτείς, να ακούσεις στη Θεσσαλονίκη.

Επιμέλεια: Φιλίππα Βλαστού

Ντάγκο

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ φιλοξενεί την ηχητική εγκατάσταση Ντάγκο, της Ναταλίας Καραγιάννη. Το Ντάγκο είναι ένα ηχητικό έργο με τρεις φωνές, μουσική και αρχειακές ηχογραφήσεις. Πραγματεύεται τον θάνατο ενός 19χρονου Έλληνα μετανάστη στην Τασμανία το 1956, μια εποχή όπου η πολιτική μετανάστευσης της Αυστραλίας ήταν ακόμα δημοσίως ρατσιστική. Διάρκεια: έως 1 Μαΐου.

Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν

«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» είναι η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, που παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Διάρκεια: Μέχρι 28 Απριλίου. Ώρες: Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00.

Sadahzinia 

Μετά από το επετειακό live στην Αθήνα η Sadahzinia ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας και εδώ το ίδιο κλίμα γιορτής και μοιράσματος. Η Sadahzinia κλείνει επί σκηνής 30 χρόνια και παρουσιάζει ένα Live με τίτλο «Ανθο-λόγια». Στις 28 Απριλίου και ώρα 22:00, στο κλαμπ του Μύλου.

Thessaloniki Flea Market

To Thessaloniki Flea Market, η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πόλης, θα πραγματοποιηθεί για δυο μέρες στο προαύλιο χώρο της ΔΕΘ. Θα βρείτε αντικείμενα και έργα τέχνης, είδη σπιτιού, συλλεκτικά vintage – retro προϊόντα, κοσμήματα και πολλά άλλα. Στις 27 και 28 Απριλίου από τις 12:00 έως τις 21:00.

Farm Fest – Open Day

Μια μεγάλη γιορτή της Άνοιξης, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 120 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος. Πρόκειται για μια ανοιχτή γιορτή για το κοινό της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν ελεύθερα στη Σχολή. Ώρα: 10:00 – 16:00.

Ανθοέκθεση στα δυτικά

Μια από τις πιο λουλουδάτες ανθοεκθέσεις της Θεσσαλονίκης είναι αυτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Μέχρι 28 Απριλίου. Ώρες: Σάββατο & Κυριακή 09:00-22.00.

deka.epta

Η urban αισθητική του, ο υπέροχος καφές του, αλλά και η χαρακτηριστική κίτρινη πόρτα του deka.epta (Αλ. Σβώλου 24) είναι τρία πράγματα που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αν βρεθείς στο κέντρο αξίζει να κάνεις μια στάση στο συγκεκριμένο καφέ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.