, Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Συναυλία μνήμης για τους 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών από τον δήμο Καλαμαριάς

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς, διοργανώνουν μια συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

40 μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν μία γκάμα μουσικών ακουσμάτων, όπως μέρη των Requiem των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων.

Επίσης, στη συναυλία θα γίνει η πρεμιέρα των έργων των Η. Ουζούνη και Ι. Σιούτη, των συνθετών που επιλέχθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα για νέα έργα που διεξήγαγε η Ορχήστρα, γραμμένα ειδικά για αυτό το γεγονός.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να στηριχτούν συναισθηματικά οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων και η μουσική και ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος, αφού μιλά κατευθείαν στην καρδιά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9).

Τη διεύθυνση της ορχήστρας και την ευθύνη της παραγωγής έχει ο μουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς, Ροδόλφος Πάρτος, ενώ η επιμέλεια της αφίσας είναι της Sarah Bernardy.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.