, Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

«Βγες από το κάδρο»: Δράσεις κόντρα στα στερεότυπα για τους «πρωταθλητές της ζωής»

Με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιούνται στηνΚοζάνη εκδηλώσεις στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο «Βγες από το κάδρο».

Στόχος της εκστρατείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και η προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Γιώταπρόεδρο Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία δυτικής Μακεδονίας, “κύρια επιδίωξη είναι να σπάσουμε τα στερεότυπα και να αποδείξουμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε ίσοι”.

Η “Κιβωτός” είναι το πρώτο Κέντρο Αποθεραπείας- Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. που λειτουργεί στη χώρα μας, με άδεια δημόσιας αρχής από το 2000. Στην Κιβωτό, η ομάδα αποκατάστασης μαζί με την οικογένεια, πασχίζουν καθημερινά για να υποστηρίξουν τις ανάγκες των παιδιών που χρειάζονται ειδική θεραπευτική παρέμβαση και εκπαίδευση ώστε να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής όπως πρέπει σε όλα τα παιδιά, με μοναδικό οδηγό σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι το γέλιο των παιδιών. Υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή εκατό οικογένειες, ενώ, μέχρι στιγμής, έχει βοηθήσει πάνω από 2.000 οικογένειες, όπως τόνισε ο κ. Κυριάκος Ηλιάδηςυπεύθυνος της Κιβωτού.