ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Χριστούγεννα: Η καρδιά με πηγαίνει …Θεσσαλονίκη (photo)

Γεωργία Ντούνη Αναρτήθηκε από Γεωργία Ντούνη
09/11/2025
Ελλάδα, Θεσσαλονίκη
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Χριστούγεννα: Η καρδιά με πηγαίνει …Θεσσαλονίκη (photo)

Με Αντώνη Ρέμο το άναμμα του δέντρου στις 3 Δεκεμβρίου – Στολισμός σε όλες τις γειτονιές

Χριστούγεννα «πλημμυρισμένα» με φως και τραγούδι θα ζήσει φέτος η Θεσσαλονίκη. Με χιλιάδες λαμπιόνια, με εντυπωσιακά στολίδια, με Instagramικά σημεία αλλά και με μουσικές εκδηλώσεις που, σίγουρα, θα συζητηθούν θα «ντυθεί» η πόλη, σε μια προσπάθεια να συμπαρασύρει κατοίκους και επισκέπτες στο πνεύμα των λαμπερών γιορτών.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Καρυπίδου

Το σχέδιο της διοίκησης Αγγελούδη που φέρει τον τίτλο «Παιδικές Αναμνήσεις» είναι έτοιμο και ανακοινώσιμο. Το «σινιάλο» για την έναρξη των Χριστουγέννων θα δοθεί την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους με τη φωταγώγηση του πανύψηλου ελάτου, προερχόμενου από το δάσος του Ταξιάρχη.

Related Post

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και Red Code σε 7 περιοχές

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης για τα 2 εκατ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο στο Ωραιόκαστρο – Τραυματίστηκαν ζευγάρι και βρέφος 9 μηνών

Υεμένη: Τριπλασιάστηκαν τα ύποπτα κρούσματα χολέρας – Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για κίνδυνο επιδημίας

Στη σκηνή, εκτός από τον δήμαρχο που θα μετρήσει αντίστροφα για το άναμμα του δέντρου, θα βρεθεί και ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Αντώνης Ρέμος, έτοιμος να ξεσηκώσει το κοινό με τις επιτυχίες του. Το κόστος της συναυλίας του τραγουδιστή θα καλυφθεί μέσω χορηγίας «ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση στα οικονομικά του δήμου και κατά συνέπεια των πολιτών», όπως είπε ο κ.Αγγελούδης.

Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τραγουδιστής είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ‘Ελληνες και τους Βαλκάνιους εκτιμάται πως η εμφάνισή του θα τραβήξει κόσμο από τις γειτονικές χώρες. Και αυτό θέλει να το εκμεταλλευτεί ο δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να γεμίσει η πόλη επισκέπτες, να «φουλάρουν» σε πληρότητα τα δωμάτια και να ζεσταθούν τα ταμεία του εμπορικού κόσμου, αλλά και των καταστημάτων εστίασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα «τρέξει» διαφημιστική καμπάνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ τα ξενοδοχεία μέσω των ιστοσελίδων τους θα προμοτάρουν τις γιορτές για να αυξήσουν τον αριθμό των προκρατήσεων για όλο το εορταστικό διάστημα.

Πρώτα στολίζονται οι γειτονιές, μετά το κέντρο

Όσον αφορά τον εορταστικό διάκοσμο ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε μια διαφορετική προσέγγιση. Πρώτα στολίστηκε το δημαρχείο, στη συνέχεια ακολουθούν οι γειτονιές, πλατείες με επισκεψιμότητα και μεγάλοι δρόμοι, και τελευταίο το κέντρο. Θα χρησιμοποιηθούν στολίδια που για χρόνια ήταν αναξιοποίητα στις αποθήκες και επισκευάστηκαν ενώ θα προστεθούν καινούργια που θα αγοραστούν μέσω χορηγιών.

«Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μια ευκαιρία να περισσέψει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στην πόλη», τονίζει ο κ.Αγγελούδης, ανακοινώνοντας πως μουσικά δρώμενα θα γίνουν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες ώστε να νιώσουν το εορταστικό κλίμα και κάτοικοι που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης μακριά από τα σπίτια τους.

Στο κέντρο θα τοποθετηθεί και πάλι ο μπλε ουρανός στην Αγίας Σοφίας, θα μπουν λαμπιόνια στους στύλους φωτισμού, σε Τσιμισκή και Εγνατία. Στο άγαλμα του Βενιζέλου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, θα «γεννηθεί» από τις 7 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Αγορά με τα ξύλινα σπιτάκια που θα προσφέρουν στους επισκέπτες χριστουγεννιάτικα γλυκά, δώρα αλλά και ζεστά ροφήματα.

Όσον αφορά τον άξονα της Αριστοτέλους θα στολιστεί μετά τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου. Η απόφαση ελήφθη για να μην υπάρξει κανένα ατύχημα από τα καλώδια του εορταστικού διάκοσμου λόγω της μαζικής προσέλευσης του κόσμου.

Μεγάλο πάρτι για την αλλαγή του χρόνου στο Λευκό Πύργο

Η υποδοχή του 2026 θα πραγματοποιηθεί και φέτος με ένα μεγάλο πάρτι στο μνημείο – σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, με τον δήμαρχο να υπόσχεται πως «θα είναι ακόμη πιο δυναμικό και πιο έντονο».

Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά που η δημοτική αρχή αποφάσισε να «μετακομίσει» τις εκδηλώσεις από την Πλατεία Αριστοτέλους στο Λευκό Πύργο και το πείραμα ήταν άκρως πετυχημένο. Με τους ήχους από καταξιωμένους djs, την ηλεκτρονική μουσική να τα «σπάει» κι ένα εντυπωσιακό φωτεινό υπερθέαμα οι φωτογραφίες και τα videos της γιορτινής Θεσσαλονίκης έκαναν θραύση στα social media.

Το ίδιο θα επιχειρηθεί και πάλι με την έλευση γνωστών djs. Στόχος οι χιλιάδες θεατές να χορέψουν, να διασκεδάσουν και το πάρτι να κρατήσει έως τα ξημερώματα στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου.

‘Ολο το πλάνο των γιορτών επιμελήθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Βασίλης Γάκης, θέλοντας να δημιουργηθούν πολύτιμες αναμνήσεις τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες από τη γιορτινή Θεσσαλονίκη.

Tags: Αντώνης ΡέμοςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΧριστούγεννα
Share235Tweet147Send

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία «Atena»: Ήχησε το 112 σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, σε πλήρη ετοιμότητα σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις
Ελλάδα

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και Red Code σε 7 περιοχές

Έντονη βροχόπτωση είναι σε εξέλιξη, σε διάφορες περιοχές, κυρίως της δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλοί δρόμοι και την...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
13/10/2026
Κλήρωση Τζόκερ (10/7): Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.800.000 ευρώ
Ελλάδα

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης για τα 2 εκατ. ευρώ

Tο βράδυ της Τρίτης (13/10) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Τζόκερ Allwyn που μοιράζει στην πρώτη κατηγορία 2.000.000 ευρώ. Οι τυχεροί...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
13/10/2026
Next Post
Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο»: Κυκλοφοριακό χάος από τη βροχή και το κλείσιμο του Μετρό

Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο»: Κυκλοφοριακό χάος από τη βροχή και το κλείσιμο του Μετρό



















Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa