ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

ΔΥΠΑ: Συνολικά 39.783 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης στη Θεσσαλία

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
29/07/2026
Ελλάδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 3 Οκτωβρίου

Συνολικά 39.783 πολίτες έχουν ωφεληθεί από τα προγράμματα απασχόλησης που υλοποίησε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, ενώ οι ωφελούμενοι από τις δράσεις κατάρτισης ανέρχονται σε 82.914.

«Η Θεσσαλία είναι μια περιοχή με ισχυρή παραγωγική βάση, μεγάλες δυνατότητες και ειδικές ανάγκες μετάβασης στην αγορά εργασίας. Το έργο της ΔΥΠΑ δείχνει ότι οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης μπορούν να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν είναι στοχευμένες, μετρήσιμες και συνδεδεμένες με τις ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων.

Συνεχίζουμε με έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην αναβάθμιση δεξιοτήτων, στη στήριξη των γυναικών, των νέων, των ανέργων άνω των 55 ετών και των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και στη στενότερη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την παραγωγή», δήλωσε η διοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τρίτη 28 Ιουλίου στον Βόλο, για την περίοδο από την 1η Αυγούστου 2019 έως τις 30 Ιουνίου 2026 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας υλοποιήθηκαν 52 προγράμματα απασχόλησης.

Από τους 39.783 ωφελούμενους, οι 21.211 εντάχθηκαν σε προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, οι 9.761 απέκτησαν εργασιακή ή επαγγελματική εμπειρία, οι 4.727 υποστηρίχθηκαν μέσω προγραμμάτων νέας επιχειρηματικότητας και οι 4.084 συμμετείχαν σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης.

Related Post

38χρονη Βρετανίδα είναι η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα στην Κυψέλη

Νεκρός 69χρονος στις Σέρρες ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Αγαθονήσι: «Οι νησιώτες μας αισθάνονται ασφαλείς» δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Τύρναβος Λάρισας: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η κοινωνική στόχευση των δράσεων. Το 63% των ωφελουμένων απασχόλησης είναι γυναίκες, το 38% είναι νέοι ηλικίας έως 29 ετών, το 15% είναι πολίτες ηλικίας 55 ετών και άνω, ενώ το 39% είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Παράλληλα, η ΔΥΠΑ έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί 12 προγράμματα κατάρτισης, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι ωφελούμενοι από τις συγκεκριμένες δράσεις στη Θεσσαλία ανέρχονται σε 82.914, εκ των οποίων 36.380 είναι άνεργοι και 46.534 εργαζόμενοι. Οι γυναίκες φτάνουν τις 53.625 και αντιπροσωπεύουν το 65% του συνόλου.

Το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων αφορά δεξιότητες που συνδέονται άμεσα με τις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, 51.551 ωφελούμενοι καταρτίστηκαν σε ψηφιακές δεξιότητες, 25.190 σε πράσινες δεξιότητες και 3.608 σε οικονομικό εγγραμματισμό. Παράλληλα, 1.021 συμμετείχαν σε προγράμματα δεξιοτήτων εξαγωγών, 972 σε δράσεις σχετικές με το εμπόριο και 443 σε αντικείμενα της βιοτεχνίας.

Σημαντικό είναι και το αποτύπωμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην περιοχή. Στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ έχουν φοιτήσει 6.179 μαθητές, ενώ οι απόφοιτοι ανέρχονται σε 1.504.

Αντίστοιχα, στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης έχουν φοιτήσει 2.981 σπουδαστές, από τους οποίους έχουν αποφοιτήσει 613.

Συνολικά, 9.160 μαθητές και σπουδαστές έχουν ενταχθεί στις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλία.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι στοχευμένες παρεμβάσεις των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, οι οποίες σχεδιάζονται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής και της παραγωγής.

Μεταξύ των αντικειμένων περιλαμβάνονται η βιοασφάλεια στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, η κατάρτιση σε τεχνικές ειδικότητες, η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική, οι βασικές ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και δράσεις κοινωνικής επανένταξης ευάλωτων ομάδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο προβλέπει την υλοποίηση περισσότερο στοχευμένων τοπικών προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε επιμέρους αγοράς εργασίας, καθώς και την ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ επιχειρήσεων και ανέργων.

Έμφαση θα δοθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων και στη συνέχιση της στήριξης των γυναικών, των νέων, των ανέργων ηλικίας άνω των 55 ετών και των μακροχρόνια ανέργων.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται, επίσης, η στενότερη διασύνδεση των ΕΠΑΣ Μαθητείας, των ΣΑΕΚ και των ΚΔΒΜ με την τοπική παραγωγή, την αγροδιατροφή, τις τεχνικές ειδικότητες και τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, ο μέσος μηνιαίος αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας μειώθηκε κατά 14,9% από το 2019 έως το 2025.

Tags: ΔΥΠΑ
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Ελλάδα

38χρονη Βρετανίδα είναι η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα στην Κυψέλη

Στην ταυτοποίηση της σορού που εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα, σύμφωνα με...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
29/07/2026
Οδηγός στο Βόλο έπαθε ανακοπή και πέθανε πάνω στο τιμόνι – Σώθηκε η γυναίκα του
Ελλάδα

Νεκρός 69χρονος στις Σέρρες ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Τη ζωή του έχασε 69χρονος, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε ανετράπη, στην περιοχή του Στρυμονικού Σερρών. Το δυστύχημα συνέβη χθες,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
29/07/2026
Next Post
Κυπριακό: Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση Γκουτέρες – Χριστοδουλίδη – Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση Γκουτέρες - Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν












Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa