ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε οχήματα στην Αττική – 8 συλλήψεις

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
03/10/2026
Ελλάδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μαραθώνας: Εντοπίστηκαν στο υπόγειο του σπιτιού τα οστά της ηλικιωμένης

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ τους και το φερόμενο αρχηγικό μέλος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, αναφορικά με άτομα που δραστηριοποιούνται στην κλοπή δικύκλων μεγάλου κυβισμού και μεγάλης οικονομικής αξίας, οι κατηγορούμενοι τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση, εντοπίστηκαν και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 29ης Σεπτεμβρίου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., στις περιοχές του Καματερού, του Περιστερίου και των Αχαρνών κατά την οποία συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 18, 19, 23, 24, 45 και 55 ετών, ενώ δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης, συνελήφθησαν ακόμα 2 μέλη, ηλικίας 22 και 60 ετών.

Σύμφωνα με την προανακριτική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της ομάδας είχαν συσταθεί σε εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τα τέλη του 2025, με σκοπό τις κλοπές αυτοκινήτων και δικύκλων.

Κατά την έρευνας της Αστυνομίας, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας είχαν προηγούμενη εμπειρία σε ανάλογες πράξεις και εναλλάσσονταν στις επιμέρους ενέργειες, ανάλογα με τον ρόλο που είχαν. Κινούνταν κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, αναζητώντας και επιλέγοντας οχήματα που αποτελούσαν στόχο.

Related Post

Πρεμιέρα με ήττα για τον Άρη του Σπανούλη – Η Καρδίτσα επικράτησε με 74-68

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Οκτωβρίου

Κεφαλογιάννη: Ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου

Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ανήλικο που οδηγούσε μοτοσυκλέτα

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, οι κατηγορούμενοι συνήθιζαν να προβαίνουν στην καταστροφή ή παράκαμψη των αντικλεπτικών μηχανισμών των δίκυκλων και στη συνέχεια, αφού προέβαιναν στην αφαίρεσή τους με τη βοήθεια «επιχειρησιακών» δικύκλων, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «πατάκι», τα μετέφεραν μακριά από τα σημεία κλοπής και τα στάθμευαν προσωρινά σε κοινόχρηστους χώρους, για την αποφυγή γεωεντοπισμού τους.

Ο αρχηγός ασκούσε διευθυντικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, παρέχοντας οικονομική ενίσχυση και κίνητρο στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συντονίζοντας τις ενέργειές τους και προβαίνοντας στη συγκέντρωσή τους πριν από την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Η επικοινωνία των εντολών του πραγματοποιούνταν είτε απευθείας, είτε μέσω του 24χρονου, ο οποίος κατείχε υψηλόβαθμη θέση στην οργάνωση, συμμετέχοντας στη λήψη αποφάσεων και στη διοίκηση των υπόλοιπων μελών, ενώ παράλληλα λειτουργούσε ως σύνδεσμος μεταξύ του αρχηγού με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, ο αρχηγός, μαζί με τον 24χρονο, τον 18χρονο και τον 23χρονο, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναλάβει την αφαίρεση των οχημάτων. Τη μεταγενέστερη μεταφορά των κλεμμένων οχημάτων από τα σημεία προσωρινής απόκρυψης αναλάμβανε ο 55χρονος, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τη διοχέτευση των αφαιρεθέντων οχημάτων στην αγορά φέρεται να αναλάμβανε ο 45χρονος, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, μέσω του καταστήματος που διατηρούσε.

Κατά τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13 κλεμμένα και παραποιημένα αυτοκίνητα και δίκυκλα, εξαρτήματα και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, συσκευές γεωεντοπισμού και παρεμβολής συχνοτήτων, συσκευές εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, εργαλεία και κινητά τηλέφωνα. Επίσης κατασχέθηκαν ένα πιστόλι-ρέπλικα, μικροποσότητα κάνναβης και τρία «επιχειρησιακά» οχήματα.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 23 κλοπές οχημάτων σε Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους, Ίλιον, Νίκαια, Αχαρνές και Παλαιό Φάληρο, ενώ το οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της δράσης τους συνεχίζονται.

Tags: ΑττικήΣύλληψη
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Πρεμιέρα με ήττα για τον Άρη του Σπανούλη – Η Καρδίτσα επικράτησε με 74-68
Αθλητικά

Πρεμιέρα με ήττα για τον Άρη του Σπανούλη – Η Καρδίτσα επικράτησε με 74-68

Με ήττα άρχισε τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan Basket League ο Άρης του Βασίλη Σπανούλη. Η Καρδίτσα επικράτησε με 74-68...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
03/10/2026
Ελλάδα

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Οκτωβρίου

Συνολικά 79.684.160,74 ευρώ θα καταβληθούν σε 92.826 δικαιούχους, από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου 2026, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
03/10/2026
Next Post
Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε 26 αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά

Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε 26 αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά
















Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa