Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του εργοστσίου πλαστικών της Καράτζης Α.Ε., στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Λάρισας–Αθηνών.
Η πυρκαγιά προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με ισχυρές δυνάμεις να σπεύδουν στην περιοχή για να περιορίσουν το μέτωπο και να αποτρέψουν την επέκτασή του.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθώς μπορούν να δυσχεράνουν σημαντικά την προσπάθεια των πυροσβεστών.
Την ίδια ώρα, η καύση των υλικών στις εγκαταστάσεις έχει δημιουργήσει τεράστιο νέφος πυκνού μαύρου καπνού, το οποίο είναι ορατό από πολλά σημεία της Λάρισας και από μεγάλη απόσταση.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, ούτε υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τραυματισμούς ή για την έκταση των ζημιών. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη.







