Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, με παροδικές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στα ανατολικά και τα νότια οι νεφώσεις κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές, κυρίως τοπικού χαρακτήρα.
Από τις βραδινές ώρες, η ορατότητα αναμένεται να περιοριστεί κατά τόπους, κυρίως στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, αυξημένες θα παραμείνουν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν κατά τόπους τους 29-31 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 24-26 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 12 έως 27-29 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 29-31 βαθμών, στην Ήπειρο από 15 έως 27-29, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 16 έως 29-31 βαθμούς. Στα Επτάνησα θα φτάσουν τους 28-30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη έως τους 28-30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι
Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με ένταση 4-5 μποφόρ. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα, όπου οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Αττική
Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικό ψιλόβροχο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς, ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.



