Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανακριτική διαδικασία για τη φονική επίθεση στην τράπεζα Marfin τον Μάιο του 2010, καθώς δύο από τους τρεις κατηγορούμενους έδωσαν συμπληρωματικές εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας για τις νέες κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί.
Σήμερα πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η 46χρονη κατηγορούμενη που είχε εκδοθεί στην Ελλάδα από το Μπράιτον της Αγγλίας και ένας 42χρονος συγκατηγορούμενός της. Ο τρίτος κατηγορούμενος, επίσης 42 ετών, έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στις 23 Οκτωβρίου.
Το κατηγορητήριο έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και πλέον περιλαμβάνει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικής πράξης, καθώς και 24 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος των εργαζομένων που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα της Marfin την ημέρα της επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 46χρονη κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα 59 σελίδων, επιμένοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στα επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο των τριών εργαζομένων. Η ίδια υποστηρίζει πως συμμετείχε στη διαδήλωση εκείνης της ημέρας, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον εμπρησμό και τα γεγονότα που ακολούθησαν.
Παρόμοια στάση τήρησε και ο 42χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις του, αρνούμενος κάθε σύνδεση με τα επεισόδια και τις πράξεις που διερευνώνται.
Οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών απολογιών τους, επέστρεψαν στη φυλακή όπου παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι.
Η υπόθεση αφορά τον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας, ανάμεσά τους και μία γυναίκα που ήταν έγκυος. Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν πλέον την υπόθεση υπό το πρίσμα των διατάξεων περί τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ η ανάκριση οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.


