ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τι κερδίζει η Θεσσαλονίκη από την επόμενη μέρα της ΔΕΘ

Ελεάνα Ζαμπάρα Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
07/04/2026
Ελλάδα, Θεσσαλονίκη
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Τι κερδίζει η Θεσσαλονίκη από την επόμενη μέρα της ΔΕΘ

Προχωρά το project για τη δημιουργία ανοιχτού Μητροπολιτικού
Πάρκου 120 στρεμμάτων και νέο εκθεσιακό κέντρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Στη νέα του φάση εισέρχεται το project για την ανάπλαση της Διεθνούς ‘Εκθέσεως, με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO να υπόσχεται, ενώπιον τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των πολιτών της Θεσσαλονίκης, πως στην «καρδιά» της πόλης θα υλοποιηθεί η μεγαλύτερη αστική παρέμβαση στη Βόρεια Ελλάδα.

Στόχος της ανάπλασης να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο 120 στρεμμάτων, ανοιχτό, χωρίς περιφράξεις και κάγκελα, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αλλά κι ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο που θα φέρει οικονομική ανάπτυξη και θα αποτελεί σημείο αναφοράς. Να αναδειχθούν οι εμβληματικοί χώροι που υπάρχουν ήδη εντός της ΔΕΘ και να κατασκευαστεί ένα υπόγειο πάρκινγκ 600+ θέσεων που θα δίνει λύση στον πονοκέφαλο του παρκαρίσματος.

Related Post

Κλήρωση Τζόκερ: Ποιοι αριθμοί δίνουν πάνω από 4 εκατ. ευρώ

Ισραήλ: Φονικές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο – 254 νεκροί, ξεπερνούν τους 1.100 οι τραυματίες

ΑΠΘ: 19χρονος φοιτητής διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 59χρονη έπειτα από πτώση από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου θα «τρέξουν» τους επόμενους μήνες, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ – HELEXPO, Χρήστο Τσεντεμεϊδη, να υποστηρίζει πως μόλις είναι έτοιμο το νέο αρχιτεκτονικό σχέδιο θα παρουσιαστεί εκ νέου στους δημοτικούς συμβούλους. Ένα σχέδιο που άλλαξε άρδην, καθώς εγκαταλείφθηκε η αρχική ιδέα για κατασκευή ξενοδοχείου και εμπορικού κέντρου, ενώ αποφασίστηκε να περιοριστεί αρκετά το κτιριακό αποτύπωμα και το μπετόν. Επίσης, μετά από πιέσεις της πόλης διπλασιάζονται οι φυτεύσεις πρασίνου σε 120 στρέμματα, από τα 60 που ήταν η αρχική σκέψη.

Το καλοκαίρι αναμένεται η εκκίνηση του διαγωνισμού για τη ΔΕΘ. Η ανάδειξη αναδόχου τοποθετείται προς το τέλος του 2026, ενώ εκτιμάται πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2027. Το κόστος για τη συντήρηση και φύλαξη του Μητροπολιτικού Πάρκου, που θα καλύπτει το 70% της συνολικής έκτασης, θα εξασφαλίζεται από τα έσοδα της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς προς την πόλη.

Εκτός από το Πάρκο, στον χώρο θα δημιουργηθούν δύο σύγχρονα εκθεσιακά, βιοκλιματικά κτίρια, θα αναβαθμιστεί το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», θα διατηρηθούν και θα αναδειχθούν το Παλαί Ντε Σπορ, ο Πύργος του ΟΤΕ, το Μουσείο Momus και το περίπτερο ESSO Pappas, ενώ θα δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ για τις ανάγκες των οδηγών.

«Η διαφορά θα είναι εντυπωσιακή, σήμερα οι φυτεύσεις στο χώρο της ΔΕΘ ανέρχονται σε περίπου 7.000 τ.μ. και ο νέος σχεδιασμός προβλέπει περισσότερα από 120.000 τ.μ. πρασίνου και ανοιχτών υπαίθριων εκτάσεων. Η νέα ΔΕΘ θα είναι ένα πολυλειτουργικό Μητροπολιτικο Πάρκο», δηλώνει ο κ.Τσεντεμεϊδης.

 

Στ.Αγγελούδης: «Η πόλη διεκδίκησε και κέρδισε»

«Στο ψευτοδίλημμα “‘Εκθεση” ή “Μητροπολιτικό Πάρκο”, η απάντηση είναι σαφής: Και ‘Εκθεση και Μητροπολιτικό Πάρκο. Το διεκδικήσαμε και το κερδίσαμε. Η Θεσσαλονίκη οφείλει να έχει αναπτυξιακή προοπτική και καλύτερη καθημερινότητα», τόνισε ο κ.Αγγελούδης στέλνοντας σαφές μήνυμα υπέρ της ενότητας και της ανάγκης να διασφαλιστεί η υλοποίηση του νέου σχεδίου για τη ΔΕΘ.

«Ως δήμαρχος δεν έχω άγχος για επανεκλογή ή νέα θητεία. Δεν έχω δικαίωμα να χαϊδεύω αυτιά. Έχω την υποχρέωση να πάω την πόλη μπροστά. Πρέπει να ενώνω και να συνθέτω», σημείωσε ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας πως το νέο σχέδιο του Μητροπολιτικού Πάρκου των 120 στρεμμάτων και της «έξωσης» του real estate αποτελεί «καρπό» της κοινής διεκδίκησης της δημοτικής αρχής και της Κοινωνίας των Πολιτών.

«Με απλά λόγια, η πόλη διεκδίκησε και πέτυχε την αλλαγή ενός προηγούμενου, απαράδεκτου φαραωνικού σχεδίου. Κι αυτό είναι μια μεγάλη νίκη. Μία νίκη της πόλης, της κοινωνίας, της συλλογικής προσπάθειας», υπογράμμισε ο κ.Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος, παράλληλα, εξακολουθεί να επιμένει και στην ένταξη της έκτασης των 12 στρεμμάτων της Αγίας Φωτεινής, ώστε να δημιουργηθεί ένας ακόμη μεγαλύτερος και ενιαίος χώρος πρασίνου.

«Stop» στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Στο μεταξύ, έπειτα από την εισήγηση της Διεύθυνσης Μητρώου του Δήμου Θεσσαλονίκης πως δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να διενεργηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος ταυτοποίησης των 23.214 πολιτών που επιθυμούσαν διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έβαλε «φρένο» στο αίτημα.

Το αίτημα κατέθεσε από τις αρχές Μαρτίου η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος έπειτα από τη συγκέντρωση υπογραφών δημοτών και δημοτισσών. Από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων κρίθηκε πως υπήρχε ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας και πως δεν μπορούσε να προχωρήσει η διενέργεια δημοψηφίσματος εφόσον δεν πληρούνται πλήρως οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Πάντως, από πλευράς Οργανωτικής Επιτροπής κατέστη σαφές πως «η υπόθεση της ΔΕΘ δεν θα κλείσει εδώ». Μάλιστα, ειπώθηκε πως θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες και προσφυγές, υπογραμμίζοντας το νόμιμο και δίκαιο του αιτήματος. «Βγήκαμε έξω στους δρόμους, διαμορφώσαμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα, κάναμε μεγάλο αγώνα και κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι», υποστήριξε η Μαρία Κέκη, εκπροσωπώντας την ΟΕΔ.

Ευρεία αποδοχή του νέου σχεδίου της ΔΕΘ από την κοινωνία, δείχνει δημοσκόπηση 

Η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην πόλη και το φως της δημοσιότητας είδε πρόσφατα μία έρευνα της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «iefimerida». Από τις απαντήσεις φαίνεται πως το νέο σχέδιο συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γκάλοπ, η ΔΕΘ αναγνωρίζεται ως θεσμός με ισχυρό αποτύπωμα για την οικονομία και τη Θεσσαλονίκη, ενώ τα βασικά στοιχεία του αναθεωρημένου σχεδίου αξιολογούνται θετικά σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Ειδικότερα, το 93,2% αναγνωρίζει τη σημασία της ΔΕΘ για την οικονομία και την πόλη. Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του έργου το 93,9% εκτιμά πως θα δημιουργήσει έναν πνεύμονα πρασίνου, το 91,7% θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή, το 89,5% θα αναβαθμίσει την ‘Εκθεση του Σεπτεμβρίου, το 89,2% θεωρεί πως θα δημιουργήσει ένα αξιόλογο σημείο συνάντησης των πολιτών και το 84,6% πως θα έχει θετική αντίδραση στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

 

Tags: ΔΕΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ
Share218Tweet136Send

Σχετικά Άρθρα

Κλήρωση Τζόκερ (10/7): Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.800.000 ευρώ
Ελλάδα

Κλήρωση Τζόκερ: Ποιοι αριθμοί δίνουν πάνω από 4 εκατ. ευρώ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (8/4), η κλήρωση του Τζόκερ, η οποία μοίραζε 4.100.000€ στην πρώτη κατηγορία. Οι τυχεροί...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
08/04/2026
Ισραήλ: Φονικές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο – 254 νεκροί, ξεπερνούν τους 1.100 οι τραυματίες
Διεθνή

Ισραήλ: Φονικές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο – 254 νεκροί, ξεπερνούν τους 1.100 οι τραυματίες

Νέες φονικές αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
08/04/2026
Next Post
ΝΔ: Το στοίχημα των εσωκομματικών εκλογών και η επόμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Χάθηκε η ευκαιρία

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa