Νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση μόνιμα τοποθετημένων ξαπλωστρών και ομπρελών πραγματοποιήθηκε στις Καλύβες Χαλκιδικής, με συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου να επεμβαίνουν σε μήκος ενός χιλιομέτρου.
Είχε προηγηθεί, πριν από λίγες ημέρες, ανάλογη κίνηση στην παραλία της Γερακινής, όπου ο δήμος Πολυγύρου απομάκρυνε περίπου 100 ομπρέλες και ξαπλώστρες, οι οποίες περιόριζαν την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων. Οι επιχειρήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μόνιμης κατάληψης τμημάτων του αιγιαλού.
«Σήμερα έχουμε ακόμη μια επιχείρηση απομάκρυνσης ομπρελών από δημόσιο χώρο. Πρόθεση του δημάρχου και του δήμου είναι να είναι ανοιχτή η πρόσβαση σε όλους τους πολίτες στην παραλία, όχι μόνο στους προνομιούχους, όσοι έχουν την τύχη να έχουν ένα σπίτι πάνω στην παραλία αλλά σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του δήμου Πολυγύρου, Βασίλης Φαρδογιάννης, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της παραλίας από πακτωμένες ομπρέλες και κλειδωμένες ξαπλώστρες.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υπάρχει ένα «μεγάλο ποσοστό διαμερισμάτων που έχουν αγοραστεί και καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο. Μαζί με το κλειδί του δωματίου που παραδίδουν στον ενοικιαστή παραδίδουν και ένα κλειδί που αντιστοιχεί σε μία ομπρέλα στην παραλία».



