, Πέμπτη
27 Μαρτίου 2025

search icon search icon

Cottage cheese: Η αλήθεια πίσω από το hype

Το trend ξεκίνησε δυναμικά, και δεν είναι τυχαίο. Το cottage cheese είναι ελαφρύ, δροσιστικό και μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για δεκάδες διαφορετικούς συνδυασμούς, από αλμυρούς με αβγά και αβοκάντο μέχρι γλυκούς με μέλι και φρούτα.

Επιπλέον, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κάτι που το έκανε αγαπημένο σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Όμως, η μεγάλη ερώτηση παραμένει: είναι όντως η πιο δυνατή επιλογή για την πρόσληψη πρωτεΐνης; Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει. Παρόλο που το cottage cheese έχει αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεΐνης, δεν είναι ο απόλυτος πρωταθλητής. Και ξέρεις ποιος του κλέβει τον τίτλο; Το γιαούρτι.

Γιατί το γιαούρτι νικάει;

Αν συγκρίνεις ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με την ίδια ποσότητα cottage cheese, όπως κάνει και ο διατροφολόγος Σπύρος Ζαρογιάννης στην παρακάτω ανάρτησή του, θα διαπιστώσεις ότι το γιαούρτι περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη.

Και όχι μόνο αυτό. Έχει πιο κρεμώδη υφή, είναι πιο εύκολο να το συνδυάσεις με άλλα τρόφιμα και – το καλύτερο – περιέχει προβιοτικά που κάνουν καλό στο έντερο και την πέψη.

Από άποψη ευκολίας, το γιαούρτι είναι επίσης “νικητής”. Μπορείς να το καταναλώσεις κατευθείαν από το κουτάκι, χωρίς να χρειάζεται να το συνδυάσεις με κάτι για να αποκτήσει γεύση. Αντιθέτως, το cottage cheese συχνά χρειάζεται ένα boost από μπαχαρικά, μέλι ή φρούτα για να γίνει πιο γευστικό.

Cottage cheese ή γιαούρτι;

Φυσικά, το cottage cheese είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή. Έχει την αξία του και μπορεί να προστεθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή. Όμως, αν ψάχνεις το απόλυτο πρωτεϊνικό boost, τότε το στραγγιστό γιαούρτι είναι ο ξεκάθαρος νικητής.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.