01:46, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

High Smas Face Lift: Επέμβαση νεότητας

Η τεχνική του High Smas Face Lift είναι από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις στην ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής. Σκοπός της επέμβασης αυτής είναι η ανανέωση του προσώπου και η επαναφορά των πτωτικών ιστών στη θέση που ήταν στη νεανική ηλικία.

Η γήρανση του ανθρώπινου προσώπου ξεκινά και αφορά κυρίως το κεντρικό οβάλ του προσώπου, ενώ μετά την 6η δεκαετία αρχίζει και επεκτείνεται στο περιφερικό οβάλ του ανθρώπινου προσώπου.

«Αυτό που βλέπει κάποιος στον καθρέφτη και δεν του αρέσει η μορφολογία του προσώπου είναι η πτώση των ιστών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, συγκεκριμένα μια ανατομική δομή που λέγεται μυοαπονευρωτικό πέταλο (SMAS) superficial muscular aponeurotic system. Αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχημένης επέμβασης που λέγεται High Smas Face Lift.

Το Smas είναι ένας ινομυώδης ιστός που βρίσκεται μεταξύ των μυών του προσώπου και του δέρματος, εκτείνεται από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τη βάση του λαιμού, είναι αυτό που παίζει τον στηρικτικό ρόλο στη νεανική ηλικία. Η επέμβαση κινητοποιεί και αναρτά το Smas σε υψηλότερη θέση, έτσι ώστε να αναρτώνται en block σε υψηλότερη θέση οι πτωτικοί ιστοί, εκεί όπου βρίσκονταν 10-15 χρόνια πριν», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Βασίλης Κρέτσης και συμπληρώνει: «Ο πλαστικός χειρουργός που θα αναλάβει αυτή την επέμβαση θα έχει μια εκτενή συζήτηση με τον ασθενή και θα πρέπει να ενημερωθεί για το σχήμα των τομών, καθώς και για το αν η επέμβαση αυτή θα συνδυαστεί με μια άλλου είδους επέμβαση βλεφαροπλαστική, Brow lift, Neck Lift, προσθήκη λίπους. Έπειτα από πλήρη προεγχειρητικό και εργαστηριακό έλεγχο η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Η επέμβαση ανάλογα του προβλήματος μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 5 ώρες, καθώς τις περισσότερες φορές συνδυάζεται και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις».

Ο ασθενής μετά το τέλος της επέμβασης παραμένει 24 ώρες στο νοσοκομείο και φεύγει την επόμενη μέρα. Το οίδημα και οι μώλωπες, αν υπάρχουν, υποχωρούν σταδιακά μέσα σε 7-15 μέρες, ενώ τα ράμματα αφαιρούνται από την 5η μέρα έως τη 10η μέρα.

Ο ασθενής στην πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να γυρίσει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις σε 10-15 μέρες. Η πλήρης αποκατάσταση του προσώπου γίνεται έπειτα από 4-6 μήνες. Το High Smas Face Lift είναι μια επέμβαση που πραγματικά χαρίζει ξεκούραστο ανανεωμένο πρόσωπο χωρίς να υπάρχει κανένα ίχνος παρεμβατικότητας.

Γίνεται από λίγους

Είναι μια επέμβαση που γίνεται από λίγους πλαστικούς χειρουργούς στον κόσμο, αλλά είναι η μόνη που μπορεί να επαναφέρει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου προσώπου στη νεανική ηλικία, καθώς διορθώνει το οβάλ σχήμα του προσώπου, απαλύνει τις ρινοπαρειακές ρυτίδες, αποκαθιστά τη χαλάρωση των βλεφάρων, αφαιρεί τις σακούλες, ανορθώνει φρύδια και κροτάφους, αποκαθιστά τη χαλάρωση του λαιμού και την πτώση των παρειών. Πέρα από το τριγωνικό σχήμα που έχει αποδώσει το High Smas Face Lift, η προσθήκη λίπους δίνει το χαμένο λίπος των δεκαετιών που πέρασαν, αλλά κυρίως διότι όλος ο ιστός μέσα από μια ειδική επεξεργασία προσδίδει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό βλαστοκυττάρων στο ανθρώπινο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να φαίνεται όχι μόνο πιο νεανικό αλλά και πιο λαμπερό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL